Чим найкраще чистити пральну машину: як впоратися із застарілою проблемою
Чим найкраще чистити пральну машину: як впоратися із застарілою проблемою

Чим найкраще чистити пральну машину: як впоратися із застарілою проблемою

"Чим почистити пральну машину?" - рано чи пізно, але кожен власник цього потрібного в повсякденному житті девайса стикається з проблемою його чищення.

Чим найкраще чистити пральну машину?

Вибір засобу для чищення для пральної машини залежить від того, що саме ви хочете очистити, повідомляє портал Pan The Organizer:

Видалення накипу:

Видалення цвілі та запаху:

Очищення лотка для мийних засобів:

Очищення манжети:

Загальні рекомендації:

Перед використанням будь-якого засобу для чищення, обов'язково прочитайте інструкцію до пральної машини. Не змішуйте різні засоби для чищення. Після чищення обов'язково провітріть пральну машину. Регулярно чистіть пральну машину, щоб запобігти утворенню накипу, цвілі та запаху.

Що таке Pan The Organizer?

Pan The Organizer - блогер, який займається розбором автомобілів та інших побутових пристроїв. Станом на липень 2024 року на його YouTube-канал підписано 1,02 млн осіб.

Пральна машина

Чим не можна чистити пральну машину?

Під час чищення пральної машини важливо уникати таких засобів:

Абразивні засоби для чищення:

Порошки, пасти, щітки з абразивними частинками можуть подряпати барабан, бак та інші деталі машини, що призведе до корозії і поломок.

Сильні кислоти та луги:

Такі речовини, як оцтова есенція, хлорний відбілювач, концентровані розчини соди, можуть пошкодити гумові та пластикові деталі машини, а також призвести до утворення токсичних парів.

Розчинники:

Ацетон, уайт-спірит, бензин та інші розчинники можуть розчинити не тільки забруднення, а й захисне покриття деталей машини, що призведе до їх псування.

Народні засоби:

Деякі "народні" методи очищення, наприклад, використання картопляного крохмалю, скипидару, нашатирного спирту, не мають наукового обґрунтування і можуть бути неефективними, а в деяких випадках навіть шкідливими для пральної машини.

Невідповідні засоби для чищення:

Не можна використовувати засоби, призначені для чищення інших побутових приладів, наприклад, посудомийних машин, духовок, плит.

Перебір засобів для чищення:

Надмірне використання навіть делікатних засобів для чищення може призвести до утворення піни, яка може засмітити зливну систему машини.

Недотримання інструкції:

Перед використанням будь-якого засобу для чищення обов'язково прочитайте інструкцію до вашої пральної машини. У ній зазначено, які засоби можна використовувати, а які ні, а також надано рекомендації щодо безпечного чищення.

Пам'ятайте - для чищення пральної машини найкраще використовувати спеціальні засоби, розроблені виробниками побутової техніки.

Перед використанням будь-якого засобу для чищення обов'язково протестуйте його на непомітній ділянці поверхні машини.

Дотримуйтесь запобіжних заходів під час роботи із засобами для чищення: використовуйте рукавички, респіратор, провітрюйте приміщення.

Вас може зацікавити таке:

Джерело матеріала
loader