Чудо-колесо допоможе будь-кому генерувати безкоштовну енергію для свого будинку: як воно працює
Чудо-колесо допоможе будь-кому генерувати безкоштовну енергію для свого будинку: як воно працює

Чудо-колесо допоможе будь-кому генерувати безкоштовну енергію для свого будинку: як воно працює

Турбіна WaterLily може генерувати електоенергію за допомогою води і живити різні гаджети.

Пристрій WaterLily — портативний електрогенератор, який може використовувати енергію проточної води для генерування електрики. Цей винахід нещодавно було представлено компанією Seaformatics (Канада), передає Ecoticias.

Турбіна WaterLily складається з пропелера, розташованого всередині міцного корпусу. Якщо її занурити у воду, за умови досить сильного вітру або швидкості потоку, пропелер почне обертатися, виробляючи електрику. Потім електрика розподіляється по водонепроникному кабелю. Портативний електрогенератор від Seaformatics важить 45 г, здатний генерувати потужність до 15 Вт, чого буде достатньо для зарядки мобільних телефонів, фотоапаратів, навушників, смарт-браслетів, блоків живлення, похідних ліхтарів і динаміків.

Система кріплення дає змогу закріпити пристрій таким чином, щоб ефективно вловлювати потік води. Пропелер забезпечує максимальну ефективність турбіни за швидкості потоку води від 1,6 км/год або менше. Інша приваблива особливість конструкції WaterLily полягає в тому, що вона не припиняє вироблення електроенергії, як це роблять вітряні турбіни в дуже погану погоду. Вона може генерувати електроенергію навіть під час дощу, снігу або в похмурий день, — головне, щоб був постійний потік води. Електрогенератор підходить для користувачів, які займаються активним відпочинком, кемпінгом, а також людей, які живуть недалеко від річок і струмків.

Раніше ми писали про те, що нові пристрої-квіти забезпечать безкоштовною енергією на весь рік. "Букет" із п'яти турбін-тюльпанів здатний виробляти на 228% більше енергії, ніж якби всі п'ять турбін працювали окремо.

Також повідомляли, що сонячні батареї працюватимуть на 25% ефективніше, а стабільність підвищиться до 98%. Фотоелемент на основі HEHP зберіг понад 98% своєї первісної ефективності після 1000 год роботи. Це передбачає придатність перовскітної комірки для довгострокового реального застосування.

Джерело матеріала
loader