На європейський ринок вийде новий розкішний електромобіль від BYD і Mercedes
На європейський ринок вийде новий розкішний електромобіль від BYD і Mercedes

На європейський ринок вийде новий розкішний електромобіль від BYD і Mercedes

BYD Denza Z9 — обтічний 5,2-метровий хетчбек преміумкласу, створений за участі спеціалістів Mercedes-Benz. Модель запропонують у надпотужних електричній та гібридній версіях.

BYD Auto планує розширювати свою електричну лінійку в Європі. У 2025 році на ринок ЄС вийде новий Denza Z9. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Модель випускатимуть у гібридній та електричній версіях
Фото: CarNewsChina

Бренд Denza — спільне творіння BYD Auto та Mercedes-Benz. Він спеціалізується на розкішних преміальних електрокарах і гібридах. Обтічний електричний хетчбек BYD Denza Z9 кине виклик Porsche Taycan Sport Turismo та Zeekr 001. Утім, він суттєво більший за суперників, адже сягає майже 5,2 м у довжину. У нього витягнутий силует, виражений "ніс" та вузькі фари.

На передній панелі встановили три дисплеї
Фото: CarNewsChina

Салон BYD Denza Z9 оздоблено шкірою та деревом. На передній панелі встановлено одразу три дисплеї (один із них — для пасажира), окремий тачскрін є і для другого ряду. Передні крісла оснащені електроприводом, також оснащення включатиме панорамний дах, бездротову зарядку для смартфонів, проєкцію на лобове скло та одразу два холодильники (спереду і ззаду).

Важливо У США розпродають за $2500 нові електрокросовери із запасом ходу 560 км (фото)

Новий BYD Denza Z9 пропонуватимуть у електричній версії з трьома моторами на 965 к. с. та в плагін-гібридному варіанті з 207-сильним бензиновим двигуном і трьома електромоторами загальною потужністю 870 к. с. У першому випадку максимальна швидкість обмежена на 240 км/год, у другому — на 230 км/год.

Передні крісла отримали електропривід
Фото: CarNewsChina

Запас ходу електрокара не повідомляють, проте відомо, що плагін-гібрид BYD Denza Z9 із батареєю ємністю 38,5 кВт∙год здатен проїхати 161 км на електротязі.

До речі, недавно BYD розсекретив недорогий електрифікований кросовер із запасом ходу понад 2000 км.

Також Фокус розповідав, що на європейський ринок вийшов новий Opel Frontera.

Теги за темою
електромобілі авторинок
Джерело матеріала
loader
loader