Український школяр створив універсального робота для ЗСУ: як він працює
Український школяр створив універсального робота для ЗСУ: як він працює

Український школяр створив універсального робота для ЗСУ: як він працює

Розроблений 15-річним підлітком наземний дрон виявляє міни на глибині до 30 сантиметрів, а також може атакувати російських окупантів.

Школяр із міста Шостка Сумської області 15-річний Єрмак Роговий створив модель наземної роботизованої платформи для розмінування, яку можна переробити на дрон-камікадзе. Про це повідомляє ТСН.

Хлопець розповів, що вирішив розробити прототип дрона-розмінувальника, оскільки такі апарати дуже потрібні українським військовослужбовцям і рятувальникам. На втілення задумки в життя пішов приблизно хід.

Важливо Підірве мости і бліндажі: в РФ злякалися роботів ЗСУ, що несуть 100 кг вибухівки (фото)

Робот може виявляти міни під землею на глибині до 30 сантиметрів. Оскільки апарат важить лише кілька кілограмів, наїхавши на міну він не вибухає, а лише подає звуковий сигнал.

Дрон керується джойстиком, оснащений камерою та клешнею-маніпулятором, за допомогою якої може взяти міну, що лежить на поверхні. Собівартість такого апарату 7000-8000 гривень, однак на створення прототипу Єрмак Роговий витратив лише близько 1000 гривень.

У створенні робота юному винахіднику допомагав керівник гуртків станції юних техніків Євген Небилиця. Він зазначив, що ця платформа універсальна і за потреби може бути переобладнана на дрон-камікадзе.

"Пластик ПВХ підійде дуже добре. Адже він дешевий, це буде одноразовий робот. Може нести на собі вантаж або якусь вибухівку", — зазначив Євген Небилиця.

Єрмак Роговий створив універсального наземного робота

Нагадаємо, 15-річна Аліна Сичук із Луцька зібрала експериментального робота з дистанційним керуванням. Ним можна керувати на відстані 10-20 метрів за допомогою спеціального пристрою, який одягається на руку.

Крім того, двоє братів із Полтавської області розробили та виготовляють для Сил оборони України колісні роботизовані плафторми-камікадзе "Смайлик", що несуть до 21 кілограма вибухівки і вражають техніку та живу силу російських окупантів на відстані до 3 кілометрів.

Джерело матеріала
loader