Україна передасть інформацію про масовану ракетну атаку Росії до МКС
Україна передасть інформацію про масовану ракетну атаку Росії до МКС

Україна передасть інформацію про масовану ракетну атаку Росії до МКС

Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду буде передано інформацію про останній масований ракетний обстріл українських міст Росією. За фактом атаки правоохоронці вже почали провадження за статтею про порушення звичаїв і законів війни.

Про це в ефірі телемарафону заявив генеральний прокурор Андрій Костін. Країна-терорист влаштувала комбіновану атаку по Київу, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах в понеділок, 8 липня.

"Окрім нашого національного розслідування, всю інформацію, докази щодо сьогоднішніх атак на Київ та інші українські міста ми скеровуємо до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду", – додав він.

Костін також нагадав, що МКС уже видав чотири ордери на арешт топкерівництва країни-агресора за обстріли цивільної та енергетичної інфраструктури України.

"Вдаючись до продовження цих атак після ордерів МКС, Росія не просто намагається вбити якомога більше українців. Це її спроба знищити міжнародний правопорядок, заснований на законі. Але ми віримо і знаємо, що справедливість обов’язково переможе", – резюмував генпрокурор.

У понеділок, 8 липня, країна-агресор РФ під час обстрілу Києва влучила в будівлю дитячого медичного закладу "Охматдит", пошкодивши кілька корпусів, зокрема токсикологічний.

Як повідомляв OBOZ.UA, у столиці під час повітряної тривоги зранку 8 липня прогриміли вибухи. Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків у кількох районах столиці та влучання у дитячий медзаклад, є постраждалі та загиблі.

Також, попередньо, 9 людей загинули в Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр. Там також є постраждалі, пошкоджено будівлю медзакладу. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, 7 загиблих і в бізнес-центрі в Солом’янському районі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader