В РФ модифікували винищувач Су-30: що зміниться з двигунами від Су-57
В РФ модифікували винищувач Су-30: що зміниться з двигунами від Су-57

В РФ модифікували винищувач Су-30: що зміниться з двигунами від Су-57

Російські інженери заявляють, що винищувач Су-30 має піти в серію з АЛ-41Ф-1С вже у наступному році. Випробування вже нібито тривають.

Головний конструктор проєкту Су-30 Олег Панков заявив, що нові партії літаків отримають двигуни АЛ-41Ф-1С. Про це він заявив в інтервʼю виданню Міноборони РФ "Звезда".

У 2025 році російські літаки Су-30 отримають двигуни АЛ-31Ф-1С, які використовуються на винищувачах Су-35 та Су-57. За словами Панкова, винищувач з новими силовими установками вже проходить випробування. У підсумку літак має покращити свої характеристики.

"Ми отримаємо збільшену швидкопідйомність, радіус розвороту й ресурс двигуна", — заявив Панков.

Відомо, що АЛ-41Ф-1С — це один з найсучасніших двигунів, який виробляється в російській авіабудівній галузі. Раніше його встановлювали тільки на Су-35 та Су-57. При цьому він є модернізацією двигуна АЛ-41Ф, який встановлюється на базовій версії Су-30.

Двигун АЛ-41Ф-1С
Важливо ГУР дістало Су-57: наскільки досконалим є уражений винищувач РФ та чим гірший за F-35

Модернізація двигуна зробила його на 20% потужнішим до 15 000 кгс на форсажі. Також ресурс роботи збільшено з 1 000 до 4 000 мотогодин. Він зберіг конструктивну схему у вигляді двоконтурного турбореактивного рушія з форсажною камерою та регульованим вектором тяги. Загалом АЛ-41Ф-1С на 80% складається з нових деталей.

Одним з найбільших досягнень стала інтеграція цифрової автоматизованої системи управління роботи двигуна та плазмової системи запалювання, що зробило установку ще й економічним та контрольованим. Остання версія винищувача Су-30 йде з позначкою СМ2. Модернізація торкнулася авіоніки, яку частково уніфікували з Су-35, а також інтеграції нової зброї, зокрема ракет Р-37М.

Нагадаємо, 10 червня ЗМІ писали, що Су-35 потужний літак тільки на папері, бо вони зазнали втрат на війні проти України.

Фокус переклав статтю про майбутній винищувач NGAD для Повітряних сил США.

Теги за темою
Росія авіація
Джерело матеріала
loader