Кабмін врегулював надсилання повісток поштою: що зміниться для ТЦК і військовозобов'язаних
Кабмін врегулював надсилання повісток поштою: що зміниться для ТЦК і військовозобов'язаних

Кабмін врегулював надсилання повісток поштою: що зміниться для ТЦК і військовозобов'язаних

Уряд упорядкував механізм централізованого друку та надсилання військовозобов‘язаним повісток поштою. Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв на засіданні у вівторок, 9 липня.

Про це повідомляє видання УП, в розпорядженні якого є текст проєкту постанови уряду. Документ регламентує формування повістки та їхній централізований друк.

Відтепер на сформовану за допомогою Єдиного державного реєстру призовників і військовозобов’язаних повістку має накласти електронний підпис керівник ТЦК чи його відділу. Після цього вона відправляється на централізований друк.

Такі повістки мають надсилатися військовозобов‘язаним рекомендованим листом з повідомлення про вручення.

"Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП – УП) або його відділу можуть: централізовано друкуватися разом з описом вкладення та надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомлення про вручення; вручатися резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення", – йдеться в документі.

Кваліфікований електронний підпис має накладатися у день формування повістки.

Централізований друк повісток здійснюватиме Міністерство оборони або державні поліграфічні підприємства на підставі договорів, укладених між МОУ, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

З 17 липня представники ТЦК та СП матимуть право надсилати громадянам повістки поштою з описом вкладення та повідомленням про вручення на адресу місця проживання або реєстрації.

Як повідомляв OBOZ.UA, з 16 липня ТЦК почне відправляти повістки поштою. До цього часу всі військовозобов'язані громадяни України мають оновити свої військово-облікові дані. Повістки  направлятимуть на останнє відоме місце реєстрації військовозобов'язаного, який не оновив дані.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader