Від Ямаля до Судакова: чи з'явилися на Євро-24 нові Пеле та Мессі
Від Ямаля до Судакова: чи з'явилися на Євро-24 нові Пеле та Мессі

Від Ямаля до Судакова: чи з'явилися на Євро-24 нові Пеле та Мессі

Чемпіонат Європи – це не лише гонка за золотими медалями, а ще й виставка футбольних талантів. Як ніколи актуальних на тлі цілого сузір'я, що йдуть зі своїх збірних легенд. Кожен великий турнір – шанс для тих, хто хоче заявити про себе на весь світ та привернути до своєї футбольної персони увагу грандів. Найбільш яскраві відкриття - у матеріалі Коротко про.

Ламін Ямаль (Іспанія)

Правий півзахисник «Барселони» та збірної Іспанії Ламін Ямаль – абсолютно точно головним футбольним тінейджером цього Євро. Йому лише 16 років, а він уже у півфіналі і має чудові шанси стати чемпіоном Європи. Причому, будучи одним із лідерів оновленої Іспанії містера Де ла Фуенте. Просто неможливо уявити, що 16-річний підліток може коштувати 90 мільйонів євро. Але зараз це саме так.

Ламаль розвивається ударними темпами, дуже багато грає і показує не лише іскрометний футбол та величезну любов до «спорту №1» як до такого. Головна причина успіху Ямаля полягає в тому, що йому довірилися і в Барселоні, і в збірній Іспанії. Адже не кожен тренер ризикне віддати ключову позицію 16-річному юнакові. Довіра у випадку з іспанцем повністю виправдала себе.

Звичайно, 90-мільйонний тінейджер зацікавив багато клубів, але «Барселона» дає зрозуміти – цей юнак не продається за жодних умов. У Каталонії розуміють, що іспанець може стати "новим Мессі". Деякі фанати порівнюють його ще й із Пеле, людиною, яка стала зіркою збірної Бразилії, коли йому ще не виповнилося й 16 років. Лякає, щоправда, те, що за останні роки в «Барсі» таких «нових Мессі та Пеле» було чимало – Педрі, Гаві, Мунір Ель-Хаддаді, Ансу Фаті… Але ні в кого з них не вийшло наблизитися до вершин, яких досягло Лео. Як буде з Ламіном? Чи вистачить його підліткового здоров'я витягувати шалені дорослі навантаження? Час покаже. Але зараз він неймовірний.

16-річний Ламін Ямаль ще може стати чемпіоном Євро у складі збірної Іспанії. Фото: Особиста сторінка в інстаграм Ламіна Ямаля

Джамаль Мусіала та Флоріан Вірц (Німеччина)

Два німецькі атакуючі півзахисники у свої 21 лідери збірної Німеччини на Євро. Німцям дуже не пощастило у чвертьфінальній битві з Іспанією, але Вірца та Мусіала у тій невдачі не звинуватиш. Обидва весь турнір були дуже гарні. Та й на клубному рівні у хлопців справи йдуть чудово – Флоріан Вірц у «Байєрі» став чемпіоном Німеччини і зараз за ним вишикувалася ціла черга скаутів із топових клубів. Але й викласти за перспективного німця доведеться чимало, його оцінюють не менш як 130 мільйонів євро.

Джамаль Мусіала один із небагатьох до кого немає претензій у команді Німеччини. Фото: Особиста сторінка в інстаграм Джамаля Мусіали

Щодо Мусіалу, то його цінник досяг 120 мільйонів. Прямо зараз це один із найбільш статусних півзахисників у світі поруч із англійцем Джудом Біллінгемом. Щоправда, із «Баварії» Джамаля точно ніхто нікуди не відпустить. У свої 21 рік він для мюнхенців вже гравець системоутворюючий, це класична якісна «10» з гарною швидкістю, легкістю в ногах, вмінням віддати ювелірний пас і завдати потужного удару по воротах. Обидва гравці на цьому Євро показали, що ціна на них не випадкова і, так, саме вони мають відкривати нову сторінку сучасного футболу.

На рахунку Флоріана Вірца перший та останній роки Німеччини на турнірі. Фото: Особиста сторінка в інстаграм Фолріана Вірца

Арда Гюлер (Туреччина)

19-річний турок Арда Гюлер ще минулого літа приєднався до "Реала", але заявити про себе в команді Карло Анчелотті він не зумів. Завадила травма. Весь сезон у Арда просто випав, але до збірної на Євро його покликали. Навіть довірили місце у старті – і не дарма. Гюлер у збірній Туреччини був шикарний. На цьому Євро він забивав голи, віддавав результативні передачі та постійно створював загрозу для суперника. Мабуть, гра Гюлера є однією з головних причин проходу Туреччини аж до чвертьфіналу. Так, нехай Нідерландам команда Вінченцо Монтелли і поступилася, але враження про себе залишила гідне.

Що ж далі чекає на самого Гюлера? Багато чого перебуває у його руках. З одного боку, у «Реалі» Тоні Кроос має намір йти на пенсію. І Гюлер матиме шанс пробитися в основу. Але для цього потрібно буде виграти конкуренцію у Федеріко Вальверде, Едуардо Камавінгі, Браїма Діаза та навіть Лукі Модріча. А це завдання дуже складне. Тому можна піти за старою і вже перевіреною мадридською схемою - сходити на сезон-два в оренду в хороший клуб, там зміцніти і повернутися підкорювати Мадрид. Адже хлопцеві всього 19 років і для нього дуже важливо грати, а щоб стати основним у нинішньому «Реалі» таланту йому поки що не вистачає.

19-річний Арда Ґюлер уже потримав у руках Кубок Ліги чемпіонів. Фото: Особиста сторінка в інстаграм Арди Гюлера

Георгій Судаков (Україна)

Для України Євро-2024 не задався. Але це не скасовує того факту, що 21-річний півзахисник донецького «Шахтаря» Георгій Судаков – один із головних футбольних талантів цього Євро. На турнірі він зіграв усі матчі на досить високому, впевненому рівні, що вкотре підтверджує – гравець він зрілий.

Так, цей Євро мав ставати турніром Судакова, де він мав показати себе у всій красі та «продати» себе до «Ювентуса» чи іншого класного європейського клубу. Але цього не сталося і, напевно, на щастя для потенційного покупця – цінник на Георгія у 35 мільйонів зберігається, а отже, що й викласти ці гроші за нього можуть швидше.

Незважаючи на фіаско збірної України на Георгія Судакова продовжують полювати гранди світового футболу. Фото: Особиста сторінка в інстаграм Георгія Судакова

Теги за темою
футбол Зірки
Джерело матеріала
loader
loader