У Китаї розробили першу у світі калій-іонну батарею: які акумулятори вона замінить
У Китаї розробили першу у світі калій-іонну батарею: які акумулятори вона замінить

У Китаї розробили першу у світі калій-іонну батарею: які акумулятори вона замінить

Щільність енергії акумуляторних елементів нового типу становить 151 Втч/кг, а запас ходу електровелосипеда за умови повної зарядки може досягати 130-150 км.

Компанія Guoxin New Materials (Китай) створила першу у світі комерційно доступну калій-іонну батарею. Вона дасть змогу електричним скутерам долати відстань до 150 км, пише IT Home.

Калій-іонний акумулятор буде встановлено на двоколісний електротранспорт. Над винаходом працювала команда професора Май Ліцяна з Державної ключової лабораторії технології нових композитних матеріалів Уханьського технологічного університету.

Щільність енергії акумуляторних елементів становить 151 Втч/кг, а запас ходу за умови повної зарядки може досягати 130-150 км. Калій-іонна батарея може забезпечити дальність ходу приблизно втричі більшу, ніж свинцево-кислотні акумулятори, що широко використовуються нині. Однак витрати на виробництво обох видів батарей однакові, і очікується, що в майбутньому калій-іонні енергосховища поступово замінять свинцево-кислотні.

Порівняно зі свинцево-кислотними батареями, калій-іонні мають вищу щільність енергії, високу енергоефективність і тривалий термін служби. Більшість хімічних компонентів, що використовуються при їх виготовленні, нетоксичні та придатні для повторного використання. Тому цикл регенерації після виведення з експлуатації цих батарей не буде забруднювати навколишнє середовище.

За словами топ-менеджерів Guoxin New Materials, калій-іонний акумулятор був протестований на двох електричних скутерах, Yadi і Lujia. Користувачі добре відгукнулися про роботу батареї. Очікується, що до кінця цього року буде досягнуто масове виробництво ключових електродних матеріалів, елементів і систем зберігання енергії для калій-іонних акумуляторів.

Раніше ми писали про те, що звичайний камінь перетворили на акумулятор. Вчені виявили, що матеріал на основі силікатів гірських порід може бути використаний як твердотільний електроліт.

Джерело матеріала
loader
loader