Деякі українці отримають виплати від ПФУ в липні: про кого йдеться
Деякі українці отримають виплати від ПФУ в липні: про кого йдеться

Деякі українці отримають виплати від ПФУ в липні: про кого йдеться

До 1 липня деякі виплати здійснювали органи соцзахисту, нині ж цим займатиметься ПФУ. Ба більше, деяку грошову допомогу фонд почав виплачувати ще з 2023 року.

Українці, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, або ті, які працюють у спецумовах, отримають виплати від Пенсійного фонду. Детальніше про це розповіли у ПФУ.

"З 1 липня цього року Пенсійний фонд України отримав повноваження призначати та здійснювати виплати деяким категоріям осіб, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, або працюють у спеціальних умовах", — йдеться у повідомленні.

Хто отримає виплати від ПФУ

  • особи зі званням Героя України отримають одноразову грошову винагороду;
  • учасники бойових дій у період Другої світової війни, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають довічні державні стипендії;
  • громадяни, які рятували євреїв в Україні під час Голокосту в Другій світовій війні отримають довічні державні стипендії;
  • члени сімей осіб, які загинули під час участі в масових акціях громадського протесту, які відбувалися з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особи, які отримали тілесні пошкодження, побої, мордування, отримають одноразову грошову допомогу.

До 1 липня виплати здійснювали органи соцзахисту. Також ПФУ виплачують одноразову грошову допомогу за шкоду життю й здоровʼю, завдану працівникам обʼєктів критичної інфраструктури через російську агресію.

Щомісячну грошову виплату здійснюють органи ПФУ з 1 січня 2023 року для деяких категорій громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та брали участь в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, чи членів їхніх родин.

Нагадаємо, пенсіонери повинні повідомляти органи Пенсійного фонду про працевлаштування чи звільнення з роботи. Оскільки ця інформація впливає на розмір пенсійних виплат.

Раніше експерт з питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін розповів, що до кінця 2024 року не відбудеться ще одна індексація пенсій. Натомість громадяни можуть розраховувати на індивідуальні перерахунки.

Теги за темою
Гроші допомога виплати
Джерело матеріала
loader
loader