Спекотно під Торецьком: офіцер розповів, як окупанти з різних боків штурмували ЗСУ цієї ночі
Спекотно під Торецьком: офіцер розповів, як окупанти з різних боків штурмували ЗСУ цієї ночі

Спекотно під Торецьком: офіцер розповів, як окупанти з різних боків штурмували ЗСУ цієї ночі

Окупанти розпочали атаку близько третьої години ночі з появи БМП, яку Сили оборони знищили разом з особовим складом. Після цього ворог пішов у штурм за допомогою танків, розповів лейтенант ЗСУ "Алекс".

У районі Торецька Донецької області спостерігалася "спекотна" ніч, Збройні сили Російської Федерації штурмували позиції Сил оборони. Про це повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" у своєму Telegram-каналі.

Лейтенант "Алекс" зауважив, що близько третьої години ночі зʼявилася БМП, яка повинна була підвезти російських окупантів. Проте українські військові за допомогою FPV-дрона влучили в її бік, а потім прямо в башту під кутом. Після чого відбулася детонація, але з машини "два напівживих к*цапи вилізло", вони горіли, проте їх Сили оборони добили за допомогою скиду.

"Крч беха з екіпажем і десантом забаранена. Далі пішли штурми… Виїхало три танки на нас, в багатьох місцях контакти. З нашого боку санітарні, і то подекуди", — розповів офіцер ЗСУ.

Він наголосив, що за попередньою інформацією, їх штурмували так звані ветерани з ПВК.

Ситуація на Донбасі: що говорять у Генштабі ЗСУ

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські військові за підтримки авіації здійснили 18 атак біля Північного, Південного, Торецька та Нью-Йорка.

Що відбувається у районі Торецька

Нагадаємо, 7 липня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що ЗС РФ активізувалися в районі Торецька на Донбасі. За його словами, біля міста тривають бої, проте окупанти не досягли успіхів.

9 липня ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий повідомив, що ЗС РФ просувалися по два кілометри на день у районі Торецька, а на інших ділянках це можуть бути лише кілька десятків метрів. Він наголосив, що на цьому напрямку склалася дуже загрозлива ситуація.

Теги за темою
Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader