В автівках BMW виявили дефект: відкликають сотні тисяч машин
В автівках BMW виявили дефект: відкликають сотні тисяч машин

В автівках BMW виявили дефект: відкликають сотні тисяч машин

Питання безпеки авто – одна з головних турбот будь-якого виробника. Нерідко через певні дефекти машини доводиться відкликати з ринку, і зараз так доведеться вчинити німецькому концерну BMW.

Як повідомляє Reuters, причиною стали несправні подушки безпеки. На думку Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), дефект настільки серйозний, що може стати причиною травм і навіть загибелі водія.

В управлінні встановили, що нагнітач подушки безпеки може вибухнути. Через це по салону можуть розлетітись смертельно небезпечні гострі металеві фрагменти. Існує великий ризик, що при цьому вони травмують водія чи інших осіб, які перебувають у автомобілі.

В автоконцерні на цю заяву відповіли, що проблема стосується нагнітачів подушок безпеки, які раніше були відкликані. На цих автомобілях могло бути встановлене рульове колесо з несправною подушкою безпеки.

Тепер власники потенційно небезпечним машин мають відвезти свої машини на огляд до дилерів. В разі, якщо буде виявлено, що на авто встановили кермо, яке є джерелом небезпеки, його буде замінено.

Повідомляється, що відкликанню підлягають деякі моделі седанів і спортивних універсалів BMW 3 серії з 2006 по 2012 модельні роки. При цьому в компанії BMW заявили, що наразі не фіксували випадків аварій чи травм, пов’язаних з виявленим дефектом.

Відомо, що несправні подушки безпеки були виготовлені японською компанією Takata Corp, яка займається виробництвом автомобільних запчастин. І це не перший подібний інцидент, пов’язаний з її продукцією. Так у 2009 році по всьому світі було зафіксовано понад 30 смертей та сотні травм, викликаних їхніми подушками безпеки. Пристрої Takata були встановлені на авто різних виробників. Загалом за останнє десятиліття по всьому світу було відкликано понад 100 мільйонів автомобілів, оснащених надувними подушками безпеки японської команії.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які нові штрафи чекають на українських водіїв.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader