"Полював" на ППО: СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі. Фото
"Полював" на ППО: СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі. Фото

"Полював" на ППО: СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі. Фото

В Одесі Служба безпеки затримала чергового агента ФСБ. Ворожий поплічник збирав координати для нової хвилі ракетно-дронових ударів по місту.

Про це повідомили в Telegram-каналі СБУ. Серед основних цілей ворога були бойові позиції систем ППО, що захищають повітряний простір обласного центру.

Для виявлення геолокацій українських військових, фігурант на своєму авто об’їжджав місто та його околиці, де потай фотографував необхідні йому об’єкти.

Зібрані дані він передавав своєму куратору з РФ через анонімний чат у месенджері.

У разі захоплення Одеси, зрадник розраховував отримати посаду керівника "будівельного управління" місцевої окупаційної адміністрації РФ під протекцією російської спецслужби.

Проте співробітники СБУ завчасно викрили та задокументували діяльність агента, а потім затримали його на гарячому. Чоловік перебував поблизу військового об’єкта, де намагався відзняти його периметр.

За даними слідства, фігурантом є 55-річний мешканець прибережного селища в Одеському районі, який періодично публікував свої прокремлівські коментарі на російських Telegram-каналах.Таким чином ним зацікавилася російська ФСБ, яка в червні цього року дистанційно завербувала його.

Під час обшуку на місці проживання зловмисника було виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманий зараз перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на об’єктах "Укрзалізниці".Один з них виявився одеситом, раніше засудженим за тяжкими статтями. Двоє інших – безробітні жителі Рівного – зголосилися допомогти окупантам у спробах зірвати залізничні постачання на фронт за гроші.

Раніше СБУ затримала агента ФСБ на Буковині, який шпигував під "прикриттям" кур’єрської доставки. Ворожий поплічникготував координати для вогневого ураженняключових транспортних шляхів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader