"Школа не навчить": мати бере з дітей гроші за оренду та їжу, але платить за прибирання
"Школа не навчить": мати бере з дітей гроші за оренду та їжу, але платить за прибирання

"Школа не навчить": мати бере з дітей гроші за оренду та їжу, але платить за прибирання

Міллі завела своїм дітям, Стіффані, Джордану та Ханні, спеціальні теки, які вони використовують для відстеження своїх витрат.

Багатодітна матір з Великої Британії, яку звуть Міллі, щомісяця стягує зі своїх дітей символічну плату за оренду житла, комунальні рахунки та їжу, а також платить гроші за прибирання та роботу по дому. Про це жінка регулярно розповідає на своїй сторінці у TikTok.

"Вони отримують 5 фунтів за роботу по дому, а на початку кожного місяця сплачують 1 фунт за оренду, 1 фунт за їжу та 1 фунт за комунальні послуги. Щойно гроші надходять, ми відмічаємо це на аркуші паперу, щоб потім підтвердити оплату", — розповідає матір.

Міллі завела своїм дітям, Стіффані, Джордану та Ханні, спеціальні теки, які вони використовують для відстеження своїх витрат. Там є три промарковані кишені: для орендної плати, їжі та комуналки. Першого числа кожного місяці вона забирає гроші.

"Дітей у школах цього не вчать, а ми хотіли, щоб вони дізналися про витрати й рахунки в безпечному середовищі — і це чудово спрацювало. Тепер перед покупкою вони замислюються, наскільки вона їм потрібна й чи принесе щастя в майбутньому", — пояснює британка.

Міллі вчить нащадків керувати своїми фінансами
Фото: Budget With Milly | TikTok

Її відео зібрало 67 тисяч вподобань, але викликало суперечки в коментарях. Скептики пишуть, що таке виховання руйнує дитинство й формує меркантильний підхід до життя, коли все вимірюється у цифрах.

  • "Цікаво, їх виселять, якщо вони не заплатять";
  • "Ні, нехай діти залишаються дітьми";
  • "Добре, що мої батьки до такого не додумались";
  • "Я б відкладав гроші, щоб з'їхати";
  • "Здається, я тут єдиний, хто думає, що це гарна ідея";
  • "Це повинні робити всі батьки".

Один з учасників обговорення зазначив, що ідея стягувати орендну плату з дітей комусь може здатися надмірною, однак іноді це виправдано, якщо вони вже самостійно заробляють й старше 18 років.

Нагадаємо, це вже не перша подібна історія. Раніше Фокус писав про Наталі Кіріаку, адміністраторку із Сент-Олбанса (Велика Британія), яка живе у будинку з чотирма спальнями разом із чоловіком Саймоном та трьома їхніми дорослими дітьми: 29-річною Ембер, 26-річною Сашею та 20-річним Діланом. Усі вони мають роботу, але не поспішають залишати батьківський дім, тож ощадлива матір вираховує з них орендну плату.

Крім того, 37-річний британець Марк Гетч вирішив пожартувати над дружиною й вислав їй рахунок на 700 фунтів стерлінгів (близько 33,6 тис. гривень) за 6-годинне прибирання їхнього спільного будинку. Жінка у боргу не лишилась і негайно надіслала відповідь.

Теги за темою
фото Діти
Джерело матеріала
loader