Верещук закликала не розвалювати армію критикою на адресу окремих командирів
Верещук закликала не розвалювати армію критикою на адресу окремих командирів

Верещук закликала не розвалювати армію критикою на адресу окремих командирів

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук вважає, що скарги можуть бути, але прагнення позбутись поганих командирів не мають розвалювати армію.

Ірина Верещук, віцепрем'єрка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, висловилась з приводу критики командирів підрозділів та інших воєначальників. На її думку, прагнення позбутись поганих командирів не мають розвалювати армію. Про це Верещук повідомила у дописі на Facebook.

"Останнім часом бачу повідомлення в ЗМІ, де окремі політики, активісти та навіть військові публічно скаржаться на воєначальників. Скаржаться, звинувачують їх і вимагають звільнити. Все це, можливо, небезпідставно. Є хороші командири, є погані. Але, прагнення позбутись поганих командирів не мають розвалювати армію", – зазначила Верещук.

Пост Ірини Верещук
Фото: Скриншот

Посадовиця нагадала, що армія — це не громадська організація, а бойовий командир – це не соціальний працівник. Особливо під час війни на передовій.

"Тупість, безвідповідальність, легковажність, брехня тощо – все це треба вичавлювати. Але, не ціною підриву дисципліни та боєздатності підрозділів. Тому що, наче хороші наміри, можуть, зрештою, призвести до дуже сумних результатів", — написала Верещук і звернулась до політиків та "інших інфлюенсерів", що якщо їх "адвокаційна діяльність" заважатиме дисципліні та боєздатності армії, то це суперечитиме інтересам національної безпеки в умовах війни. І це на думку Верещук – недобре.

На цей допис відреагував український волонтер, громадський діяч та блогер Сергій Стерненко, зазначивши, що попри заклики не критикувати вище військове керівництво, сама Верещук все ж таки визнає наявність проблем у війську.

Пост Стерненка
Фото: Скриншот

"Оскільки пані Верещук працює в уряді, закликаю її підняти на засіданні КМУ питання великої армійської реформи, щоб громадськості не довелося постійно про це нагадувати, "підриваючи дисципліну і боєздатність армії", – написав Стерненко.

Не виключено, що Верещук відреагувала на недавній допис Мар'яни Безуглої, яка Народна депутатка України від партії "Слуга народу" опублікувала новий розлогий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook із критикою дій головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Зокрема, нардепка написала, що її джерела підтверджують, що Сирський згоден підписати режим припинення вогню з Росією.

Теги за темою
Збройні сили України Армія
Джерело матеріала
loader
loader