На більшість китайських автовиробників чекає кінець до 2030 року
На більшість китайських автовиробників чекає кінець до 2030 року

На більшість китайських автовиробників чекає кінець до 2030 року

Китайські виробники електромобілів, які пропонують переважно дешеві машини, вже стикаються із серйозними проблемами. Вони стануть руйнівними до 2030 року, а на багато компаній взагалі чекає кінець.

Таку аналітику повідомляє Carscoops. Відомо, що китайський ринок відверто перегрітий, а боротися за місцевих покупців стає важче. Вже два роки китайські компанії ведуть "цінову війну" на домашньому ринку, щоб залучити до себе базу потенційних покупців, що стрімко скорочується.

Це призводить до того, що менш стійкі виробники втрачають прибуток. Без доходів продовжувати операційну діяльність неможливо – це призведе до стрімкого скорочення кількості китайських виробників.

BYD

Сьогодні у Китаї існує 137 виробників електрокарів. Це компанії різного розміру. Прогнозується, що до кінця десятиліття прибуток на ринку отримуватимуть лише 19 із них. Інші залишаться без доходів і можуть зникнути зовсім.

Очевидно, на ринку залишаться лише найбільші виробники. Або ті компанії, які можуть розраховувати на безмежну допомогу китайської держави. Але на тлі загального уповільнення економіки КНР такий сценарій виживання також викликає питання.

OBOZ.UA раніше розповідав про нову недорогу модель Toyota.

Джерело матеріала
loader