Прокурори Офісу генпрокурора попалися на великому хабарі, - НАБУ
Прокурори Офісу генпрокурора попалися на великому хабарі, - НАБУ

Прокурори Офісу генпрокурора попалися на великому хабарі, - НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) провели успішну операцію щодо викриття корупції в Офісі генерального прокурора.

За інформацією прес-служби НАБУ , групу прокурорів спіймали на отримання неправомірної вигоди у розмірі 170 тисяч доларів США, що еквівалентно понад 7 мільйонам гривень.

Згідно з повідомленням, хабар призначався за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження. Внаслідок операції одного з прокурорів було затримано безпосередньо після отримання грошей.

Йому вже оголосили про підозру в частині 4 статті 368 Кримінального кодексу України - отримання хабара в особливо великому розмірі або посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Санкція статті передбачає суворе покарання – позбавлення волі терміном від 8 до 12 років. Крім того, засудженому забороняється обіймати певні посади або займатись певною діяльністю протягом періоду до 3 років. Також законом передбачено конфіскацію майна корупціонера.

Правоохоронні органи продовжують розслідування та розглядають питання про оголошення підозри іншим учасникам цього злочину.

Прокурори Офісу генпрокурора попалися на великому хабарі, - НАБУ - Фото 1

Днем раніше стало відомо, що НАБУ та САП викрили народного депутата у здирництві хабара за невтручання у проведення ремонтних робіт водопроводу в Сумській області.

Теги за темою
хабар
Джерело матеріала
loader
loader