В Україні скасували перехід на літній час: журналіст "розніс" ідею Ради
В Україні скасували перехід на літній час: журналіст "розніс" ідею Ради

В Україні скасували перехід на літній час: журналіст "розніс" ідею Ради

Український журналіст Сергій Сидоренко пояснив недоліки такого рішення.

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Український журналіст, співзасновник "Європейської правди" Сергій Сидоренко у Facebook вказав на недоліки такого рішення.

"Відсутність логіки"

"Ми стали єдиною в Європі (і напевно у світі) державою, у якої кілька західних сусідів матимуть більший час. Це нонсенс, але наступного літа коли у нас буде опівдні, то в Молдові і в Румунії вже буде перша дня. Всупереч географії, логіці і сонцю", – зазначає журналіст.

Незручності для жителів східних областей

"Бо у них влітку о третій ранку буде сонце. Так, під час комендантської. І після війни теж", – зауважив Сидоренко.

Зміна графіку робочого дня

Журналіст зауважив, що наступного літа людям, хто працює за офісним графіком, потрібно буде їхати на роботу саме тоді, коли сонце майже в зеніті - на 10 ранку за нинішнім часом (наступного літа це буде 9).

"Можливо, зі службового авто спікера це байдуже, але більшість людей відчує зміну і буде вдячна, ага. Це рішення також означає, що ВР краде годину часу літніх, весняних та осінніх вечорів у кожного з нас. Що на сході, що на заході України. Бо абсолютна більшість українців прокидається все ж за годинником, тобто пізніше за сонце. Тепер після роботи – "пісять і спать", вважають у ВР. А те, що сон буде гіршим за сонця, а вільний час припаде на сутінки – то це проблеми людей, які шерифа не обходять.

Але найбільший удар буде по жайворонках, які встають за сонцем. Їх природа влітку будитиме тепер на годину раніше. І до кінця робочого дня продуктивність буде вже сонною. Я вже не кажу про розсинхронізацію з ЄС та інші дрібніші наслідки", – вважає Сидоренко

Він висловив сподівання, що президент Зеленський ветує цей закон.

Читайте провідні новини дня:

  • Росія може повторити масований удар по Україні: Жданов і Світан попередили про небезпеку
  • Мобілізація по-новому: чому "висить" Резерв + і що очікує ухилянтів від 17 липня
  • Знайдено найбільший бункер в Україні: де саме і чому повністю його досі ніхто не бачив
Джерело матеріала
loader
loader