Американська розвідка отримала інформацію про те, що Іран планував замах на Трампа – CNN
Американська розвідка отримала інформацію про те, що Іран планував замах на Трампа – CNN

Американська розвідка отримала інформацію про те, що Іран планував замах на Трампа – CNN

Американські спецслужби в останні кілька тижнів отримали розвідувальну інформацію про те, що Іран готує замах на Дональда Трампа.  Секретна служба США та кампанія Трампа були поінформовані про це.

Про таке пише CNN, посилаючись на кілька поінформованих  джерел. Неназваний посадовець із сектора національної безпеки США заявив, що попередження відбулось ще до початку суботнього мітингу в Пенсільванії. 

При цьому, як стверджують джерела, немає жодних ознак того, що Томас Метью Крукс, який стріляв у Трампа на цьому мітингу, був пов'язаний з намірами Ірану.

"У відповідь на зростаючу загрозу Секретна служба різко збільшила ресурси й засоби для захисту колишнього президента Трампа. Все це було зроблено напередодні суботи", – запевнив неназваний посадовець у розмові з CNN.

Водночас кампанія Трампа не стала відповідати на запитання журналістів, чи була вона поінформована про іранську загрозу. 

"Ми не коментуємо заходи безпеки президента Трампа. Усі питання слід надсилати до Секретної служби Сполучених Штатів", – йдеться у заяві кампанії.

Співробітники Секретної служби неодноразово застерігали штаб Трампа від проведення мітингів просто неба, які становлять більший ризик, ніж інші заходи, доступ до яких агентство може краще контролювати, заявили джерела. За словами співрозмовників, ці попередження мали більш загальний характер.

Речниця Ради нацбезпеки США Едріенн Вотсон заявила, що наразі не встановлено жодних зв'язків між стрільцем Томасом Метью Круксом і будь-ким іншим.

Видання нагадує, що Іран неодноразово обіцяв помститися за вбивство американськими військовими командувача Корпусу стражів ісламської революції Касема Сулеймані в січні 2020 року, коли президентом США був Дональд Трамп. Посилення загроз збіглося зі зростанням активності в іранських державних ЗМІ, які постійно згадували Трампа, що викликало додаткові побоювання серед американських чиновників.

Як повідомляв OBOZ.UA:

13 липня на Дональда Трампа вчинили замах під час мітингу в Пенсільванії. Він отримав поранення, також є жертви серед прихильників політика. Стрільця, який вчинив замах, ліквідували.

Міністр внутрішньої безпеки США звернув увагу на дивний фактор у замаху на Трампа. Стрілець Томас Метью Крукс, який здійснив у бік політика низку пострілів, не мав би мати доступу до "прямої лінії видимості". З огляду на це буде проведено незалежну оцінку інциденту. 

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader