Лавров і Небензя не узгодили брехню про обстріл "Охматдиту" - Кислиця
Лавров і Небензя не узгодили брехню про обстріл "Охматдиту" - Кислиця

Лавров і Небензя не узгодили брехню про обстріл "Охматдиту" - Кислиця

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не узгодив з постпредом РФ при ООН Василем Небензею пропагандистські наративи щодо обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" 8 липня, тому вони видали різні версії, які суперечать одна одній.

На це в розмові з власним кореспондентом Укрінформу звернув увагу постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Небензя стверджував, що в "Охматдит" потрапила українська ракета, Лавров визнав – що російська, яка нібито була збита за допомогою систем ППО.

Російський постпред на засіданні Радбезу 9 липня заявив таке: "На розміщених українськими користувачами Інтернету відеороликах…. видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо ні з чим сплутати за характерним оперенням, що чітко вирізняється, та іншими характеристиками".

Лавров на пресконференції у штаб-квартирі ООН у середу цілковито спростував слова свого підлеглого.

"Ось нещодавно, коли ми завдавали ударів по військовій і пов'язаній з військовим блоком енергетичній інфраструктурі, – сказав він, – одна з цих ракет була збита українською протиповітряною системою…. Й уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь у Києві "Охматдит"".

Коментуючи ці нестикування, Кислиця зазначив у соцмережі Х, що ще в лютому 2022 року на засіданнях Радбезу "радив Небензі частіше набирати свого шефа в Москві й звіряти з ним свої побрехеньки у Нью-Йорку".

"Ось і цього разу версія Лаврова про те, що саме російська ракета, її обломки влучили в "Охматдит", озвучена ним в ООН 17 липня, не збігається з базіканням Небензі 9 липня в Радбезі ООН, – написав Кислиця, іронічно додавши: – Так що там про "характерне оперення" самотньої ракети?"

Джерело матеріала
loader