Apple розробляє iPhone із гнучким екраном: чим буде особлива складна модель
Apple розробляє iPhone із гнучким екраном: чим буде особлива складна модель

Apple розробляє iPhone із гнучким екраном: чим буде особлива складна модель

Технологічний гігант Apple нещодавно оголосив, що припинив розробку складаного iPhone через проблеми з надійністю в аналогічного смартфону від Samsung. Однак, це не означає, що компанія відмовилась від експериментів із форм-фактором головного продукту взагалі.

Як пише видання Phonearena, нещодавно "яблучна" компанія отримала від Управління з патентів та товарних знаків США (USPTO) пантент під назвою "Електронні пристрої з міцними складаними дисплеями". Це може свідчити про те, що у Купертіно вирішили попрацювати над надійністю гнучкого екрану і все ж випустити iPhone такого формату.

С креслень та документації до патенту можна зрозуміти, що у пристрої планують використовувати композитної структури з товщиною скла, яка різниться в різних частинах екрану. По краях воно буде товщим, а у місці згину – більш тонким. Це має зробити конструкцію більш надійною і вберегти екран від утворення "зморшок".

Згідно з документацією, прототип складаного iPhone матиме зовнішній екран діагоналлю 6 дюймів і внутрішній – 8 дюймів. Якщо проєкт вийде вдалим, Apple планує запустити в розробку також складаний iPad з внутрішнім екраном на 20 дюймів. Згодом технологію планують застосувати і для розробки MacBook. Поки в планах компанії у 2026 році випустити ноутбук, який в розкладеному стані матиме два екрани – на 18,8 і 20,3 дюйми. Якщо його скласти, він перетвориться на класичний портативний комп’ютер з екранами 15 і 13 дюймів. Втім, наразі від Apple офіційних коментарів щодо цих планів не надходило.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яке оновлення може чекати на камеру в нових поколіннях iPhone.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader