Toyota розробила фітнес-крісло для водія: як воно працює
Toyota розробила фітнес-крісло для водія: як воно працює

Toyota розробила фітнес-крісло для водія: як воно працює

Автомобілі стали невіддільною частиною нашого життя, забезпечуючи комфорт і мобільність. З кожним роком технології автомобілебудування продовжують удосконалюватися, пропонуючи нові рішення для розв’язання сучасних проблем.

Наразі чимало людей страждають від малорухливого способу життя, тому Toyota розробила крісло, яке має ледь помітно тренувати м’язи водія. Про це детально розповів Auto Geek.

Toyota, будучи одним із лідерів автомобільної індустрії, завжди славилася своєю увагою до деталей та інноваціями. Фітнес-крісло для водія, яке компанія нещодавно представила, є яскравим прикладом такого підходу. Його ідея полягає в тому, щоб інтегрувати фізичну активність у процес водіння, забезпечуючи водіям можливість залишатися активними навіть під час тривалих поїздок.

Як працює фітнес крісло від Toyota

Сидіння має три опори, які постійно обертаються, при чому одна з них трохи коротша за інші. Для того, щоб повернутися на 360 градусів, сидінню потрібно більше ніж 60 секунд. Тож крісло постійно хитається в різні сторони, але робить це дуже непомітно.

Toyota розробила фітнес-крісло для водія: як воно працює

Оскільки люди мають вроджені "постуральні рефлекси", вони підсвідомо підтримують рівновагу. Тобто якщо сидіння буде трохи рухомим, то м’язи, при чому не тільки в ділянці тазу, але й по всьому тілу будуть непомітно працювати.

У компанії зазначають, що принцип роботи крісла дещо схожий на використання великого надувного м’яча для фітнесу. Це забезпечить фізичну активність без важких навантажень. Однак усе одно через 20-30 хвилин використання розробки водії можуть відчувати легку втому.

Крім того, оскільки людина буде постійно рухатися та не буде залишатися у сталому фіксованому положенні, цілком імовірно, що вона позбудеться болю в спині під час довготривалих подорожей.

Проте варто зауважити, що концепція водійського фітнес-сидіння ще перебуває у статусі тестування, тому наразі достеменно невідомо, чи буде вона застосовуватися в автомобілях на продаж.

OBOZ.UA раніше розповідав про новий недорогий позашляховик на базі Peugeot, який надійшов у продаж.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader