Не продавали 5 років: Tesla повертає доступний варіант Model 3
Не продавали 5 років: Tesla повертає доступний варіант Model 3

Не продавали 5 років: Tesla повертає доступний варіант Model 3

Тиск усе більш досконалих конкурентів та падіння продажів змушують керівництво компанії Tesla йти на несподівані кроки. Так вони повертають у продаж авто, яке зняли п’ять років тому.

Як пише видання Motortrend, знову доступною стає задньопривідна Tesla Model 3 Long Range. При цьому виробник обіцяє встановити на неї невисоку ціну, ближчу до нижньої межі вартості моделей цієї лінійки.

Дотепер у список доступних варіантів Model 3 входили:

  • одномоторна задньопривідна Model 3 Standard Range з запасом ходу 437 км;
  • повнопривідна двомоторна Model 3 Long Range з запасом ходу 548 км;
  • щойно представлена повнопривідна двомоторна Model 3 Performance з запасом ходу 487 км.

Найдешевша зі списку Model 3 Standard Range конкурувала з Hyundai Ioniq 6, BMW i4, Polestar 2 та іншими електричними седанами, які поєднували доступність цині, пристойний запас ходу та високу продуктивність. Про те наразі базовий Ioniq 6 все ще залишається дешевшим, ніж найдоступніша Model 3. До того ж він пропонує посилений задній привід і запас ходу в 580 км.

Таким чином, у лінійці Tesla виникла незаповнена ніша, яка би посилила позицію бренду саме у цій ціновій категорії. Ймовірно, саме через це компанія і повертає в продаж задньопривідну Tesla Model 3 Long Range.

Модель матиме найбільший запас ходу в лінійці Model 3 – 584 км, що трошки перевищує показник Ioniq 6, який проїжджає між зарядками 580 км. Крім використання акумулятора більшої ємності та кращого запасу ходу, RWD Model 3 Long Range майже на одну секунду швидше за Standard Range. До 100 км/год вона розганяється за 4,9 сек. проти 5,8 сек. А от зовні між Model 3 Standard Range та Long Range візуальних відмінностей не буде.

Відомо, що ціна на RWD Model 3 Long Range в США стартуватиме від 44 130 доларів, що всього на 3500 доларів більше, ніж у моделі Standard Range. При цьому обсяг батареї дозволить американським покупцям претендувати на додаткову державну пільгу в 7 500 доларів, чого не пропонує стандартна комплектація. Це робить ціну нового Long Range фактично нижчою від 36 630 доларів США. А це доступніше, ніж у конкурентів по ринку.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яке місце зайняло авто Tesla у глобальному рейтингу найпопулярніших моделей.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader