Місто майбутнього, що фінансується мільярдерами, ризикує завдати величезної шкоди людям
Місто майбутнього, що фінансується мільярдерами, ризикує завдати величезної шкоди людям

Місто майбутнього, що фінансується мільярдерами, ризикує завдати величезної шкоди людям

Будівництво може обійтися округу в мільярди доларів і створить значний фінансовий дефіцит, а також може поставити під загрозу місцеві запаси води.

Ініціативу Кремнієвої долини з будівництва "зеленого міста" для 400 000 осіб на сільськогосподарських землях у районі затоки Сан-Франциско (США) було відкладено у зв'язку з несподіваними причинами. Про це пише Daily Mail.

Місто мало бути побудоване з нуля на землі за 60 миль на північ від Сан-Франциско, яка наразі являє собою великий степ. Раніше таємнича компанія, підтримувана мільярдерами Кремнієвої долини, почала скуповувати землі в північному окрузі Каліфорнії. Нове місто мало бути побудоване протягом десяти років, але ці терміни виявилися нереальними.

Проєкт "California Forever" мали внести до бюлетеня для голосування в листопаді цього року, але звіт округу Солано, опублікований минулого тижня, поставив під сумнів його здійснення і дійшов висновку, що, попри підтримку мільярдерів, він може виявитися фінансово нездійсненним.

"Хоча потреба в доступному житлі та добре оплачуваних робочих місцях є цілком обґрунтованою, строки було обрано нереальні", — пояснив Мітч Машберн, голова Ради наглядових органів округу, зазначивши, що без проведення екологічної експертизи проєкт був помилкою.

Військова база ВПС Travis
Фото: Google Maps

У листопаді цього року мала бути дозволена міська забудова на 27 квадратних милях землі між базою ВПС Travis і містом Ріо-Віста в дельті річки Сакраменто, яка наразі використовується під сільське господарство. Зміни в землекористуванні необхідні для будівництва будинків, робочих місць і пішохідного центру міста, запропонованого Яном Срамеком, колишнім трейдером Goldman Sachs, який очолює "California Forever".

Група профінансує повну екологічну експертизу і відшкодує округу витрати на роботу персоналу та консультантів, пов'язаних із цим підприємством.

Ян Срамек, який очолює "California Forever"
Фото: Daily Mail

У вівторок, 23 липня, наглядові органи округу Солано мали розглянути звіт, але організатори несподівано відкликали його і заявили, що спробують повторити спробу і відправити пакет на затвердження місцевим виборцям через два роки. У звіті йдеться про те, що нове місто, найімовірніше, обійдеться округу в мільярди доларів і створить значний фінансовий дефіцит, а також скоротить сільськогосподарське виробництво і поставить під загрозу місцеві запаси води.

На сайті California Forever місто було описано як можливість для створення нової спільноти, добре оплачуваних робочих місць, сонячних ферм і відкритого простору.

Видання зазначає, що Кремнієва долина вже давно прагне побудувати місто з нуля, іноді з утопічним баченням "розумного міста". Засновники технологічних компаній, включно з Біллом Гейтсом та Ілоном Маском, також мають уявлення про власні міста.

Раніше Фокус повідомляв, що рослина вийшла з-під контролю і "захопила" цілий будинок. Майкл і Тереза Лай заплатили 24 000 фунтів стерлінгів за житло, яке було повністю засаджено кучерявою рослиною. Вони намагалися впоратися з чагарником, але він ріс так швидко, що тепер охоплює весь будинок.

Також стало відомо, що "унікальне" курортне місто ризикує "застигнути" в часі. Місцеві жителі сподіваються, що люди незабаром почнуть цінувати тишу і спокій під час відпочинку і почнуть відвідувати Вітернсі.

Теги за темою
Гроші Будівництво
Джерело матеріала
loader
loader