СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Одесі і "полював" на релейні шафи "Укрзалізниці". Фото
СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Одесі і "полював" на релейні шафи "Укрзалізниці". Фото

СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Одесі і "полював" на релейні шафи "Укрзалізниці". Фото

Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який діяв на Одещині. Ворожий поплічник виконував завдання російських спецслужб у двох напрямках розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі СБУ. Фігурант відстежував локації Сил оборони України і коригував по них ракетно-дронові атаки РФ.

Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають повітряний простір міста. Ще одним напрямком злочинної діяльності фігуранта було знищення релейних шаф Укрзалізниці, зокрема підпали семафорів на важливих залізничних ділянках. Після першого підпалу однієї з таких шаф, СБУ й затримала російського поплічника "по гарячих слідах".

За наявними даними, фігурант планував нові диверсії на об'єктах транспортної інфраструктури. Розслідування встановило, що затриманий — 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату ФСБ і тривалий час перебував у РФ, де проживає його батько.

Окупантам він став відомий ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі, щоб отримати російський паспорт. Напередодні війни чоловік повернувся в Україну, де згодом ФСБ дистанційно залучила його до підривної діяльності.

Під час обшуків у його помешканні було знайдено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 113 (диверсія в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів).

Зловмисник наразі перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали російського диверсанта, який підпалив у Києві релейну шафу "Укрзалізниці". Зловмисник відзняв свої дії на камеру телефону, щоб потім "прозвітувати" спецслужбі країни-агресора.

Як повідомляв OBOZ.UA, на Миколаївщині Служба безпеки України затримала ще одну інформаторку російської ФСБ. Вона координувала ворожі артилерійські обстріли по Очакову та його морській акваторії.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader