Вижив тільки один: у Непалі розбився пасажирський літак
Вижив тільки один: у Непалі розбився пасажирський літак

Вижив тільки один: у Непалі розбився пасажирський літак

Авіакатастрофа в аеропорту Катманду в Непалі забрала життя 18 осіб. Це були техніки та пілоти.

У Непалі розбився пасажирський літак авіакомпанії Saurya Airlines. Під час зльоту він упав за межами злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту Трібхуван у Катманду і загорівся. Загинули 18 осіб. Про це повідомляє Reuters.

На борту літака перебувало двоє членів екіпажу і 17 техніків, він прямував на планове технічне обслуговування в новий аеропорт Покхара в Непалі, який відкрили в січні, його обладнано ангарами для технічного обслуговування літаків.

Відразу після зльоту літак упав на землю

"Незабаром після зльоту літак відхилився праворуч і звалився на східній стороні злітно-посадкової смуги", — ідеться в заяві Управління цивільної авіації Непалу.

Вісімнадцять із тих, хто перебував на борту, були громадянами Непалу, а один інженер був із Ємену. Представник авіакомпанії Saurya Airlines повідомив, що літак був 50-місцевим CRJ-200 із реєстраційним номером 9N-AME.

"Тільки капітан був врятований і зараз проходить лікування в лікарні", — повідомив Тедж Бахадур Пудьал, представник міжнародного аеропорту Трібхуван у Катманду.

На кадрах з місця події видно, як пожежники намагаються загасити полум'я, а в небо піднімається густий чорний дим. Також на відео видно, як літак злетів, а потім нахилився праворуч, перш ніж звалитися носом вниз.

Відразу після зльоту літак упав на землю

В авіакомпанії вже повідомили, що їм невідома причина аварії, літак мав вирушити на планове технічне обслуговування.

За словами чиновників, аеропорт Катманду був тимчасово закритий після аварії, але знову відкрився через кілька годин.

Заснована у 2014 році авіакомпанія Saurya повідомляє на своєму веб-сайті, що вона виконує рейси за п'ятьма напрямками. Польоти в Непалі дуже небезпечні, оскільки аеропорт цієї гімалайської країни розташований високо в горах і часто оповитий хмарами.

Розташований у самому серці долини Катманду, головний аеропорт країни оточений гірськими вершинами, що впливає на напрямок та інтенсивність вітру в цьому районі і робить зліт і посадку складним завданням для пілотів.

З 2000 року в Непалі в авіакатастрофах загинуло близько 350 осіб. Найсмертоносніший інцидент стався 1992 року, коли літак Airbus компанії Pakistan International Airlines врізався у схил пагорба під час підльоту до Катманду, унаслідок чого загинуло 167 осіб.

Зовсім нещодавно, у січні 2023 року, внаслідок аварії літака авіакомпанії Yeti загинули щонайменше 72 людини. Пізніше причиною аварії назвали помилкове вимкнення пілотами живлення.

Нагадаємо, через екстремальну спеку на бортах літаків у США почали вибухати банки з газованою водою, що призвело до травм бортпровідників.

Теги за темою
Літак авіакатастрофа
Джерело матеріала
loader
loader