Кліматичні активісти паралізували роботу аеропорту Франкфурта
Кліматичні активісти паралізували роботу аеропорту Франкфурта

Кліматичні активісти паралізували роботу аеропорту Франкфурта

Аеропорт німецького Франкфурта призупинив роботу через акцію кліматичних активістів, яким вдалося пробратися на територію.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

У Федеральній поліції підтвердили, що аеропорт Франкфурта вимушений призупинити роботу через активістів, які вдосвіта пробралися на територію і приклеїли себе до смуги.

Їм загрожують кримінальні звинувачення за порушення закону про зібрання, небезпечне втручання у повітряний рух та проникнення на закриту територію.

"На даний час неможлива ані відправка, ані приземлення рейсів через триваючу операцію поліції", – повідомила адміністрація аеропорту.

Ініціатива "Останнє покоління" опублікувала фото своїх активістів на злітній смузі та нагадала, що їхні вимоги – відмовитись від використання викопного палива до 2030 року задля порятунку планети.

✈️ Heute: Flughafen Frankfurt.

Die weitere Förderung und Verbrennung von Öl, Gas und Kohle ist eine Bedrohung unserer Existenz.

Wir haben uns international zusammengeschlossen:.

Raus aus den Fossilen bis 2030! #Fossil.

Zd68Hc4Nx pic.

– Letzte Generation (@Aufstand.

Gen) July 25, 2024.

Hessenschau повідомляє, що активісти пробралися на територію, зробивши дірку у паркані за допомогою плоскогубців, а далі під’їхали на місце протесту велосипедами і скейтбордами.

Вранці у середу аналогічну акцію організували в аеропорту Кельна.

Раніше цього місяця кліматичні активісти облили фарбою знамениту статую Бременських музикантів.

Їхні британські однодумці у червні розпилили помаранчеву фарбу на камені Стоунхенджу, а також розфарбували таким чином кілька приватних літаків в аеропорту під Лондоном.

Джерело матеріала
loader