Проривалися з боєм: бійці ЗСУ вийшли з оточення на сході - у Мережі дізналися деталі
Проривалися з боєм: бійці ЗСУ вийшли з оточення на сході - у Мережі дізналися деталі

Проривалися з боєм: бійці ЗСУ вийшли з оточення на сході - у Мережі дізналися деталі

Затримка хоча б на кілька годин могла призвести до другого кільця оточення, повідомляє DeepState.

У ніч на 25 липня бійцям 31 окремої механізованої бригади Збройних сил України вдалося прорватися з оточення в районі населеного пункту Прогрес на Покровському напрямку Донецької області.

Як ідеться в повідомленні ресурсу DeepState, 24 липня на північ від Прогресу приблизно о 14:00 низка спостережних пунктів 1 і 3 батальйонів 31-ї ОМБр потрапила в повне оточення.

"Командир бригади так і не віддав наказ на прорив, тому особовий склад, який перебував у тому районі, поставив того перед фактом, що хлопці прориватимуться з боєм", - уточнюється в повідомленні.

У повідомленні підкреслюється, що це була дуже важка операція, адже затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення.

"За допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під керівництвом офіцерів на місцях, хлопці з 1 і 3 батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі", - уточнюють автори матеріалу.

У DeepState додали, що бійці живі і продовжують далі стримувати ворога, водночас 31-ша і 47-та ОМБр залишаються на тій ділянці фронту головними стопами оборони.

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Скріншот
/ t.me/DeepStateUA

Ситуація на фронті - останні новини по темі

Раніше підполковник назвав причину відходу ЗСУ на сході. Українські військові контролюють ситуацію і дають адекватну відповідь ворогу, наголосив Назар Волошин.

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ пішли вперед і просунулися у двох областях. Підрозділи Збройних сил України нещодавно просунулися в Луганській області вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 12 і 13 липня.

Нагадаємо, як повідомлялося, російське командування втратило майже 91% наступального ресурсу на Харківському напрямку. Із 10 350 у штурмах "вибуло" 2939 окупантів, ще 6509 дістали поранення, розповів заступник командира ОТУ "Харків" Віктор Солімчук.

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader