Українські дрони більше неефективні через російську РЕБ
Українські дрони більше неефективні через російську РЕБ

Українські дрони більше неефективні через російську РЕБ

За даними німецького військового експерта в інтерв’ю BILD, ефективність українських ударних дронів знизилася вчетверо за останній рік. Причиною цього є посилення російських засобів радіоелектронної боротьби та активне застосування авіації.

Експерт повідомив, що наразі успішність операцій з використанням українських дронів-камікадзе складає лише близько 10%, порівняно з 40% рік тому. Основним фактором зниження ефективності є використання Росією глушилок, які заважають керувати безпілотниками. “Зараз працювати дронами-камікадзе стало значно складніше, оскільки потрібно спочатку знаходити проломи у російській системі придушення радіочастот”, – зазначає експерт.

Ситуація на фронті ускладнюється також і через проблеми на землі. Один з українських солдатів розповів, що на 1000 км фронту припадає лише 400 західних бронетранспортерів, що недостатньо для масштабних контратак. Окрім того, офіцери ЗСУ не завжди мають достатню підготовку для використання західної техніки, що призводить до “фатальних помилок”. Російська авіація активно завдає збитків українським позиціям, скидаючи бомби щомісяця. Бомбардувальники знищують більшість будівель у містах та селах, змушуючи українських солдатів ховатися у підвалах, які потім стають мішенями для прицільного вогню.

Джерело матеріала
loader
loader