Без паперів та черг: у "Резерв+" з'явилась можливість побачити статус бронювання
Без паперів та черг: у "Резерв+" з'явилась можливість побачити статус бронювання

Без паперів та черг: у "Резерв+" з'явилась можливість побачити статус бронювання

Міноборони додало нові можливості до застосунку "Резерв+", якими можуть скористатись співробітники компаній військово-промислового комплексу. У смартфоні з'явилась інформація про бронювання і дата, до якої воно діє.

Громадяни, які мають бронювання від мобілізації, зможуть побачити свій статус у застосунку "Резерв+". Новація стосується не усіх заброньованих, а лише тих, хто працює на оборону або у критично-важливій інфраструктурі. Про деталі оновлення застосунку ідеться у статті на порталі Міністерства оборони.

Пресслужба Міноборони 26 липня розповіла про нові можливості "Резерв+" для заброньованих громадян. Найперше, у них на смартфоні з'явиться push-повідомлення, у якому ітиметься про статус бронювання. Зайшовши у застосунок і оновивши військовий документ, вони побачать інформацію про захист від призову і дату, до якої він чинний. Оновлення стосується працівників підприємств військово-промислового комплексу та критичної інфраструктури, уточнила заступниці міністра оборони Катерина Черногоренко.

"Вони можуть показати інформацію у застосунку Резерв+ на смартфоні. Статус бронювання можна отримати легко, зручно та без жодних черг і паперової рутини", — пояснила вона.

Статус бронювання у "Резерв+"

На сторінці Facebook Міноборони можна побачити відео про нові можливості "Резерв+". На відео показано, як побачити свій статус:

  • "Резерв+" надсилає push-повідомлення про бронювання;
  • запустивши застосунок, потрібно клацнути на три крапки біля свого імені;
  • після цього можна побачити текст про захист від мобілізації і дату, до якої він триватиме.

Рядок про бронювання означає, що інформація про захист з'явилась у реєстрі "Оберіг", ідеться у дописі пресслужби. Завдяки цій можливості громадянам не потрібно носити з собою папери, щоб показувати працівникам терцентрів комплектування. У майбутньому очікують ще одне оновлення, анонсувало Міноборони: деякі українці отримають автоматичну відстрочку від мобілізації і це також відобразиться у застосунку.

Бронювання від мобілізації — деталі

Зазначимо, раніше Фокус розповідав про правила бронювання від мобілізації, сформульовані у постанові Кабміну взимку 2023 року. У постанові вказано, що захист від призову мають право отримати співробітники компаній, які працюють на оборону, критично-важливі для економіки та регіонів, а також співробітники деяких органів влади і силових відомств.

З 17 липня у керівників компаній та установ з'явилась можливість забронювати працівників через застосунок "Дія". Для цього спершу вони мали отримати статус стратегічного підприємства: в Міністерстві економіки створено спеціальний реєстр. Після цього можна зайти на портал цифрових послуг і в головному меню побачити новий пункт — про бронювання. Клацнувши на ньому, з'являється можливість підвантажити список працівників, яких планують забронювати. При цьому важливо пам'ятати, що такий статус можуть отримати лише офіційно працевлаштовані і ті, хто впорядкував військово-облікові документи.

Нагадуємо, 24 липня в Мінекономіки розповіли, скількох працівників захистили від мобілізації протягом перших днів електронного бронювання. Тим часом експерти пояснили Фокусу, що вони думають про можливість економічного бронювання.

Теги за темою
Мінекономіки
Джерело матеріала
loader
loader