Найкращі автомобілі для міста: підбірка 2024 року
Найкращі автомобілі для міста: підбірка 2024 року

Найкращі автомобілі для міста: підбірка 2024 року

Забезпечити вимоги до міського автомобіля стає все складніше. Він має бути екологічним, безпечним і не надто габаритним.

Тим не менш, найкращі міські автомобілі не здаються без бою. Щоби віддати шану найбільш вдалим моделям, британське видання Autocar склало свою десятку. Більшість автомобілів у цьому списку (крім одного) можна використовувати як повсякденний транспорт і у місті, і на трасі. Всі вони радують низькими експлуатаційними витратами та елегантним дизайном.

Hyundai i10

З Hyundai i10 створюється відчуття, що бренд застосував ті ж високі стандарти, що і до позашляховика Santa Fe, тільки в менших масштабах. В результаті цей автомобіль третього покоління має витончений вигляд, якісно зібраний та практичний інтер’єр, здатний конкурувати з авто більш високого класу, і передове обладнання. Навіть SE Connect початкового рівня пропонує кондиціонер, електричні склопідйомники, шкіряне кермо, камеру заднього виду та можливість підключення Bluetooth. На дорозі i10 їде м'яко, хоч і трохи шумно. А компактні розміри і легке управління роблять його незамінним у місті. В серці моделі чотирициліндровий двигун потужністю 82 к. с. (зараз це рідкість для автомобілів такого розміру), який пропонує гідну керованість та корисну продуктивність у реальних умовах. Яку б модифікацію ви не вибрали, ви отримаєте одну з найкращих механічних коробок передач в галузі, яку легко перемикати одним рухом.

Kia Picanto

Як і його кузен Hyundai i10, Kia Picanto значно підріс з того часу, як вперше з'явився на дорогах. Остання версія, безумовно, виглядає краще за своїх попередників і краще устаткована всередині. Picanto показав досить хороші результати щодо плавності ходу та керованості – він справляється навіть з розбитими дорогами. Консенсус полягає в тому, що його 1,0-літровий двигун потужністю 66 к. с. інколи здається трохи слабким, але на вершині моторної гами знаходиться потужний 1,0-літровий трициліндровий двигун з турбонаддувом – козирна карта, яку не може розіграти навіть споріднений Hyundai.

Suzuki Ignis

Ignis – автомобіль, наділений шармом, вигідною ціною, зручним внутрішнім простором, універсальністю та паливною економічністю. І все це попри те, що зараз він більше схожий на кросовер, ніж деякі його конкуренти по ринку. Із мінусів – не надто вдалий інтер’єр та слабка інформаційно-розважальна система Suzuki із сенсорним екраном. Але якщо ви не заперечуєте проти того, щоб дешеві автомобілі виглядали і поводились саме на свою ціну за умови, що при цьому вони досить зносостійкі, швидше за все, це вас не засмутить. Динаміка автомобіля на дорозі не така досконала, як у деяких конкурентів. Продуктивність відносно висока: розумна 12-вольтова м'яка гібридна система Suzuki забезпечує гідний рівень потужності, а керованість моделі досить приємна, хоча їзда може здатися трохи грубою на великих нерівностях. Ignis можна оснастити системою повного приводу Suzuki AllGrip, а це означає, що цей автомобіль проїде бездоріжжям краще, ніж багато його конкурентів.

Fiat Panda

Panda за своїм характером відрізняється від більшості конкурентів. Сам Fiat заявляє, що це скоріше "автомобіль першої необхідності", ніж міський автомобіль, що натякає на приємну простоту, яка найкраще характеризує цей автомобіль. На дорогах уже третє покоління моделі і вона має своїх прихильників. Так, всередині Panda обладнана досить скромно і може мати незручну посадку для водіння, проте вона залишається міцною і практичнішою, ніж більшість автомобілів у цьому списку. А ще тепер модель доступна у вигляді м'якого гібрида, що дає її настільки сучасну силову установку, наскільки це можливо. А у форматі 4х4 ви отримаєте ще й підвищену прохідність.

Dacia Sandero

Сама по собі Dacia Sandero не є міським автомобілем, але з огляду на той факт, що її можна купити дешевше, ніж більшість автомобілів у цьому списку, вона опинилась у ньому по праву. Sandero більш габаритна, ніж звичайний міський автомобіль, і зі зрозумілих причин більш простора усередині. Але низька ціна відбивається в інших нюансах. Інтер’єр моделі виглядає дуже вже олдскульним, сидіння дещо незручні, а на поворотах відчувається значний нахил кузова. Проте трициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 89 к. с. почувається при цьому добре і забезпечує пристойну економічність.

Citroen C3 та e-C3

Новий Citroen C3 орієнтований на комфорт та використовує нову мову дизайну бренду. На ринку доступні модифікації з бензиновим або електричним приводом. Модельний ряд починається з 1,2-літрового бензинового двигуна з турбонаддувом потужністю 98 к. с., що працює в парі з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач. Ви також можете вибрати трициліндровий м'який гібрид з тією ж вихідною потужністю, який включає шестиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням, батарею на 48 В і електродвигун потужністю 28 к. с. При цьому модель забезпечує високий рівень комфорту – відмінну якість їзди та комфортабельний салон. Додайте до цього досить практичний 310-літровий багажник та щедру комплектацію з безліччю технологій, і ви отримаєте відмінний та доступний варіант міського автомобіля.

MG 3

Лінійку недорогих моделей MG продовжує MG 3 – нещодавно оновлений суперміні, що поєднує гібридну потужність за доступною ціною. При цьому MG 3 розганяється до 100 км/год за 8,0 с, що швидше, ніж аналогічні показники Renault Clio (9,0 с) і Toyota Yaris (9,7 с). Незважаючи на те, що він швидкий, керувати ним не складно – він добре їде дорогою і легко долає більшість міських нерівностей. В цілому MG 3 – привабливий автомобіль, що пропонує нижчі експлуатаційні витрати на гібрид, а також пристойний всебічний комфорт і навіть натяк на спортивність.

Toyota Aygo X

Найменша пропозиція Toyota відродилася у вигляді кросовера. Вона має збільшений дорожній просвіт і міцну обшивку кузова, що дозволяє утримувати лідерські позиції на ринку міських авто. На відміну від своїх попередників, які були розроблені у співпраці з Citroen та Peugeot, останній Aygo є сольною розробкою японського бренду. Химерний дизайн всередині і зовні надає йому привабливості, а зріла динаміка водіння поєднує в собі слухняну керованість і контрольовану їзду. Ложкою дьогтю є 1,0-літровий трициліндровий двигун автомобіля, який служив кожному поколінню Aygo. Його потужність у 68 к. с. насилу справляється з цією найважчою версією.

Fiat 500

Відроджений Fiat 500 продається вже три десятиліття, і все ще виглядає свіжо. Щоби зберегти його привабливість, виробник продовжив випускати існуючу м'яку гібридну версію з трициліндровим бензиновим двигуном потужністю 69 к. с. Так, існують електромобілі з більшою потужністю і більшим запасом ходу, але 500 не так сильно відстає за цим показником, якщо ви оберете більш топову модель потужністю 117 к.с. із заявленим запасом ходу в 320 км. А завдяки своїм крихітним розмірам та малому радіусу повороту модель виконує свою основну функцію міського автомобіля. Для тих, хто хоче рухатися швидше, існує новий Abarth 500e, потужність електричного двигуна якого збільшується до 152 к. с., але при цьому запас ходу знижується до 260 км.

Citroen Ami

Це єдиний автомобіль у цьому списку, який інакше як міським не назвеш. Ami це незвичайний варіант недорогого міського транспорту від Citroen. Його компактні розміри, малий радіус повороту та електрична трансмісія роблять його ідеальним компаньйоном в умовах міста. Він дуже простий, але в ньому немає нічого більшого за мінімальні потреби для коротких поїздок. Максимальна швидкість моделі складає 45 км/год, а запас ходу – 75 км. Проте, виїхавши за місто, ви не будете почуватись в ньому комфортно – слабкі характеристики, різкий хід та погана видимість у негоду не дадуть. Це чудово реалізована концепція у дуже вузькому робочому вікні, Ami цілком може бути виправданим вибором, якщо ваші потреби справді скромні.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які вживані авто експерти радять купувати у 2024 році.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader