Містобудівні умови для садиби Зеленських не є дозволом на будівництво: КМДА – про знищення історичної будівлі
Містобудівні умови для садиби Зеленських не є дозволом на будівництво: КМДА – про знищення історичної будівлі

Містобудівні умови для садиби Зеленських не є дозволом на будівництво: КМДА – про знищення історичної будівлі

Містобудівні умови та обмеження для садиби Зеленських були видані згідно з рішеннями двох адмінсудів. Але навіть при цьому вони не є дозволом на будівництво, а лише описують технічні показники для майбутнього проєкту.

Про це заявив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Петро Оленич, передає пресслужба відомства. Власнику садиби загрожує відповідальність від штрафу до обмеження волі.

"Містобудівні умови та обмеження не є дозволом на будівництво, а лише описують технічні показники для майбутнього проєкту. Департамент містобудування та архітектури надав умови на реконструкцію існуючого об’єкта в межах існуючих параметрів та існуючої висоти – без зміни зовнішніх геометричних розмірів. Ще раз наголошую: це дані для проєктування. Ми не надаємо дозволів на будівництво. Дозволи – це виключно функція центральної влади", – зазначив Оленич.

У КМДА зауважили, що містобудівні умови та обмеження були видані згідно з рішеннями Київського окружного та Шостого апеляційного адміністративних судів. Столична влада була зобов’язана виконати рішення, оскільки інше є злочином.

Нагадаємо, що Департамент земельних ресурсів вчасно відправляв до ДАБІ та прокуратури інформацію про виявлені, без будь-яких дозвільних документів, будівельні роботи за адресою цього будинку – на вул. Олександра Кониського, 22.

Окрім того, профільний департамент КМДА звертався до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з ініціативою проведення позапланового заходу державного архітектурно-будівельного контролю об'єкту на вул. Кониського, 22. На звернення департаменту Міністерство не відреагувало належним чином та не провело перевірку.

"І хоча Департамент охорони культурної спадщини та власники садиби Зеленських підписали Меморандум про відновлення будівлі, міська влада все одно позиватиметься в суді – до забудовника і власників будівлі, щодо її відновлення в тому вигляді, який вона мала. Аби мати законні механізми впливу на недобросовісних власників будівлі. Міська влада закликає не маніпулювати на темі садиби Зеленських і не розповсюджувати неправдиву й некоректну інформацію", – закликали в КМДА.

Як повідомляв OBOZ.UA:

  • У столиці несанкціоновано знесли Садибу Зеленських (вул. Олександра Кониського, 22), збудовану у 1890 році. 
  • Пізніше стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом знесення історичної будівлі у центрі міста. 
  • Також правоохоронці повідомили про підозру власнику садиби Зеленського, за вказівкою якого, за інформацією слідства, було знесено історичну будівлю. Ним виявився 32-річний мешканець столиці.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader