"Ми не чекаємо закінчення війни": у США розповіли про підготовку до відбудови України
"Ми не чекаємо закінчення війни": у США розповіли про підготовку до відбудови України

"Ми не чекаємо закінчення війни": у США розповіли про підготовку до відбудови України

Приватний сектор Сполучених Штатів готовий долучитися до роботи з відновлення України. Американські підприємці мають бажання допомагати українцям вже зараз, не чекаючи на завершення війни.

Про це у Києві заявила заступниця міністра торгівлі США Маріса Лаго. Нагадавши, що американський уряд вже надав Україні 82 мільярди доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги, вона зазначила, що ця роботв буде продовжуватись, і до неї готовий долучитись приватний бізнес США.

"Підтримувати Україну – це більше, ніж просто правильний вчинок. Це інвестиція в трансатлантичну безпеку та демократичні цінності, які ми всі глибоко цінуємо. Для нас ця непохитна відданість Україні означає підключення американських компаній до нагальних потреб вже зараз, наприклад, у сфері оборони та енергетики". – зауважила Маріса Лаго.

Заступниця міністра торгівлі США з цього приводу вже спілкувалась з групою з приблизно 200 компаній зі Сполучених Штатів, України та інших країн.

"Міжнародна бізнес-спільнота прагне допомогти, і приватний сектор США особливо непохитний у своїй підтримці України", – додала Маріса Лаго.

Нагадаємо, що Україна та США вже працюють над дорожньою картою для післявоєнної енергосистеми нашої країни. Вона включатиме безпечні технології ядерної енергетики та відновлювані джерела енергії.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністерство оборони США знайшло додаткові два мільярди доларів для фінансування війскової допомоги Україні. Це сталося після того, як було виявлено додаткові бухгалтерські помилки у звітності Пентагону. Зокрема, у розрахунках вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, надісланого в Україну, враховувалася відновлювальна вартість, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader