Бухгалтери помилились: у Пентагоні знайшли ще $2 млрд для допомоги Україні
Бухгалтери помилились: у Пентагоні знайшли ще $2 млрд для допомоги Україні

Бухгалтери помилились: у Пентагоні знайшли ще $2 млрд для допомоги Україні

Міністерство оборони США знайшло додаткові два мільярди доларів для фінансування війскової допомоги Україні. Це сталося після того, як було виявлено додаткові бухгалтерські помилки у звітності Пентагону.

У розрахунках вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, надісланого в Україну, враховувалася відновлювальна вартість, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації. Про це повідомляє Reuters з посиланням на звіт уряду США від 25 липня.

Як зазначено у звіті, Пентагон зіткнувся з проблемою в оцінці предметів оборонного призначення, що відправляються в Україну. Причина – у нечіткості визначень.

Видання зазначає, що у своїй бухгалтерській звітності Пентагон використовував відновлювальну вартість для оцінки військової допомоги, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації. І після виправлення помилок, вивільнилося близко 2 млрд доларів, що можуть бути спрямовані на військову допомогу Україні.

Торік відбулася схожа ситуація. Тоді у Пентагоні повідомили, що  внаслідок бухгалтерської помилки було завищено вартість поставлених Україні у 2022–2023 роках озброєнь, унаслідок чого зʼявилася можливість здійснити додаткові постачання на суму 6,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше сенатори США підтримали скасування обмежень на використання американської зброї Україною. Представники Республіканської та Демократичної партій вважають, що досі підтримка Києва Вашингтоном не була достатньо рішучою і це потрібно виправляти.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader