FIFA, NBA 2K, Tekken та жодної Dota 2: озвучено список ігор, які будуть на Кіберолімпіаді 2025
FIFA, NBA 2K, Tekken та жодної Dota 2: озвучено список ігор, які будуть на Кіберолімпіаді 2025

FIFA, NBA 2K, Tekken та жодної Dota 2: озвучено список ігор, які будуть на Кіберолімпіаді 2025

Для всіх наших шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, є цікаві новини. Так, у середині липня стало відомо, що перші Олімпійські ігри з кіберспорту пройдуть у Саудівській Аравії десь у 2025 році.

Одразу після оголошення ніхто не повідомив, які саме ігри увійдуть до переліку змагань, тож усе обмежилося кількома уривчастими чутками.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі insider-gaming.

Кіберспорт, скріншот: YouTube
Кіберспорт, скріншот: YouTube

Це рішення називають історичною віхою у світі кіберспорту, адже ніколи й досі ця сфера не була визнана на такому високому рівні. Тепер, майже через два тижні після оголошення, ми нарешті знаємо, які дисципліни фігуруватимуть на Олімпіаді в 2025 році.

Усі ігри на кіберспортивній Олімпіаді 2025 року

Хоча на Олімпіаді буде представлено багато популярних кіберспортивних ігор, чимало тих проектів, за якими проходять масштабні турніри, не потрапили до програми. Насамперед усі шутери були виключені зі змагань. Це означає, що такі назви, як Call of Duty, Fortnite, Valorant, Counter-Strike та інші, ми не побачимо на сцені та на наших екранах.

Кіберспорт, скріншот: YouTube
Кіберспорт, скріншот: YouTube

Але є ще чимало інших популярних ігор, які будуть включені до програми. Серед них такі:

League of Legends

Це одна із головних ігор на арені кіберспорту. Вона конкурує із DOTA 2, яку чомусь не включили до списку. Гра має величезну фан-базу, багато команд та знаменитих на весь світ гравців.

Rocket League, скріншот
Rocket League, скріншот

Rocket League

Гра вийшла у 2015 році і зараз належить компанії Epic Games. Ця популярна автофутбольна гра є хітом багато років і вже деякий час є кіберспортом змагань на великих турнірах.

Street Fighter

Будучи однією з перших кіберспортивних ігор Street Fighter продовжує зростати серед фанатів по всьому світу. Зовні файтинг може здатися простим, але механіки, що лежать в основі цієї гри, роблять її такою ж складною та конкурентною, як і будь-який інший кіберспорт. Street Fighter вимагає від гравців практики та звикання до навичок конкретного персонажа. Це робить змагання набагато цікавішими, оскільки кожен популярний кіберспортсмен має конкретного персонажа, якого він обирає для гри.

Tekken 8, скріншот: X
Tekken 8, скріншот: X

Tekken

Це ще один файтіг, який конкурує зі Street Fighter, Mortal Kombat та Super Smash Bros. Гра вимагає глибокого знання прийомів персонажа розробки різних стратегій під час бою

iRacing

Неможливо провести масштабний кіберспортивний турнір, не включивши до нього якусь гоночну гру. Розроблена компанією Microsoft, iRacing є чимось подібним до далекого родича Flight Simulator, але у світі машин. Граючи за допомогою справжнього кермового контролера, iRacing занурює гравців у реалістичні гоночні сценарії.

NBA 2K

Як одна з найбільших спортивних ігор у кіберспорті, ця гра дозволяє гравцям грати як професійні баскетболісти, змушуючи їх вибирати різні тактики та стратегії в протистоянні з іншими командами. За останні півтора десятиліття NBA 2K значно зросла у світі кіберспорту. Фактично щороку виходить нова гра. Оскільки баскетбол є частиною регулярних Олімпійських ігор, наявність відеоігрової версії цього виду спорту також була неминучим.

EA Sports FIFA, скріншот: YouTube
EA Sports FIFA, скріншот: YouTube

FIFA

Оскільки футбол є найбільшим видом спорту у світі, FIFA (зараз відома як EA Sports FC) здається найкращою спортивною грою для включення до Олімпійських ігор з кіберспорту. Франшиза зайняла міцну позицію в ігровому світі багато років існування.

На жаль, точні дата та місце проведення Ігор поки що невідомі.

Раніше повідомлялося, українські кіберспортсмени чекають кінця війни: мільйони вже закінчуються.

Також, "Вразила мене": фронтмен Imagine Dragons зізнався, що спізнюється на концерти через League of Legends.

Джерело матеріала
loader
loader