Жорстокі сутички спалахнули в Англії після вбивства трьох дівчаток
Жорстокі сутички спалахнули в Англії після вбивства трьох дівчаток

Жорстокі сутички спалахнули в Англії після вбивства трьох дівчаток

В англійському місті Саутпорт 30 липня спалахнули заворушення між радикальними протестувальниками та поліцією після заходу із вшанування пам'яті трьох дітей, що загинули в результаті ножового нападу 17-річного хлопця.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

39 поліцейських отримали поранення в результаті заворушень.

Раніше поліція Мерсісайда повідомила, що вісім поліцейських отримали серйозні травми, включаючи переломи, рвані рани, підозру на перелом носа і струс мозку.

Серед інших травм – втрата свідомості одного офіцера, а також черепно-мозкові травми та серйозні травми обличчя.

Постраждали також три службові собаки, у двох із них кидали цеглу.

Заворушення, в яких, за словами поліції, брали участь прихильники ультраправої ісламофобської Ліги захисту Англії, почалися всього за кілька вулиць від місця проведення пам’ятного заходу за вбитими дітьми в середу.

Кілька сотень людей почали кидати різні предмети в мечеть.

Вони підпалили автомобілі та сміттєві баки, а також завдали шкоди місцевому магазину.

#BREAKING #Britain JUST IN: Civil unrest erupts in Southport following the deadly stabbing of several children.

– The National Independent (@National.

News) July 30, 2024.

17-річний хлопець був заарештований за підозрою у вбивстві і замаху на вбивство після нападу в понеділок у танцювальній школі, де проходив захід, присвячений Тейлор Свіфт.

"Було багато спекуляцій і гіпотез щодо статусу 17-річного юнака, який зараз перебуває під вартою в поліції, і деякі особи використовують це для того, щоб принести насильство і безлад на наші вулиці.

Ми вже говорили, що заарештований народився у Великій Британії, і спекуляції зараз нікому не допоможуть", – зазначив помічник головного констебля Алекс Госс.

Прем'єр-міністр Кір Стармер заявив, що ті, хто "насильством і бандитизмом захопив панахиду за жертвами", образили громаду і "відчують на собі всю силу закону".

Поліція заявила, що мотиви нападника залишаються незрозумілими, і не надала жодних подробиць про підозрюваного, крім того, що він народився в Уельсі та жив у сусідньому селі.

Минулого тижня, як повідомлялось, у Британії нападник із ножем завдав серйозних поранень військовому неподалік від казарм, чоловіка затримали.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader