РФ масовано штурмує в районі Покровська, ЗСУ втратили позиції: деталі від офіцера
РФ масовано штурмує в районі Покровська, ЗСУ втратили позиції: деталі від офіцера

РФ масовано штурмує в районі Покровська, ЗСУ втратили позиції: деталі від офіцера

Російські військові тиснуть у районі Покровська на Донбасі, аби розвинути та масштабувати свій успіх. За словами офіцера ЗСУ з позивним "Алекс", українські бійці "творять дива".

Збройні сили Російської Федерації масовано штурмують в районі Гродівки в Донецькій області. Про ситуацію на Покровському напрямку детальніше розповів лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" у своєму Telegram-каналі 2 серпня.

"На Покровському напрямку продовжуються напружені дні, п*дарня продовжує масовані штурми в напрямку Гродівки", — сказав лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Він зауважив, що українські бійці втратили декілька позицій, російські окупанти намагаються тиснути далі, аби розвинути й масштабувати свій успіх. Проте Сили оборони успішно працюють на цій ділянці фронту.

"Всі хлопці просто в ах..ї від роботи 47-ої ОМБр, особливо екіпажі БМП Bradley, реально творять дива", — додав військовослужбовець "Алекс".

Ситуація на Покровському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Покровському напрямку українські бійці відбили 53 штурмові та наступальні дії противника. Окупанти концентрували зусилля у районах Новоолександрівки та Желанного, там росіяни провели 8 і 18 атак відповідно.

"Спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області", — йдеться у повідомленні.

Ситуація в районі Покровська

Нагадаємо, 1 серпня у DeepState повідомили про те, що ЗС РФ окупували село Веселе Гродівської селищної громади Покровського району на Донбасі. За словами аналітиків, ситуація критична та погіршується.

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 1 серпня розповіли, що нинішні темпи тактичного просування ЗС РФ до Покровська можуть довго не тривати, адже ворог наближається до лінії більших і більш урбанізованих поселень.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader