Україна повернула на підконтрольну частину ще трьох людей
Україна повернула на підконтрольну частину ще трьох людей

Україна повернула на підконтрольну частину ще трьох людей

На підконтрольну частину України повернули жінку та двох підлітків, щоб вони змогли возз'єднатися з рідними. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Телеграм-каналі.

- У рамках возз'єднання сімей, передбаченого Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути доньку та сина з Луганщини, які вже зустрілися з мамою. Також на рідну землю повернулася жінка, яка возз'єдналася із дочкою, - повідомив омбудсмен.

Також Лубінець розповів про зустріч зі співробітниками офісу російського уповноваженого з прав людини. Головною темою для обговорення стало питання обміну полоненими за формулою "200 на 200". Так, сторони обмінялися списками військових для повернення додому.

- Україна вкотре висловлює максимальну зацікавленість у поверненні наших громадян додому та працює над цим, наголосив він.

  • 17 липня в результаті проведених Координаційним штабом за дорученням Президента України заходів вдалося звільнити з ворожого полону ще 95 українських військовослужбовців.
  • 2 серпня Україна повернула тіла 250 загиблих. На рідну землю повернули тіла загиблих захисників із Луганського, Бахмутського, Мар'їнського, Авдіївського, Херсонського, Запорізького напрямків, а також із Маріуполя, Горлівки та моргів на території РФ.
Теги за темою
Діти окупація
Джерело матеріала
loader