Українка перерахувала 2 млн грн "залицяльнику" з Британії, який обіцяв їй побачення і подарунки
Українка перерахувала 2 млн грн "залицяльнику" з Британії, який обіцяв їй побачення і подарунки

Українка перерахувала 2 млн грн "залицяльнику" з Британії, який обіцяв їй побачення і подарунки

Українка перерахувала 2 мільйони гривень "залицяльнику" з Британії, який обіцяв їй побачення і подарунки. Врешті, жінка сплатила значну суму за "доставлення" цих подарунків, але так їх і не отримала.

Через шахрайство Поліція Прикарпаття відкрила кримінальне провадження. Про це повідомила пресслужба відомства.

46-річна мешканка Івано-Франківського району звернулася до поліції, розповівши, що стала жертвою інтернет-шахрая, який представився британським військовим на ім'я Джонсон. Він повідомив, що нібито надіслав їй коштовні подарунки, включаючи бойові нагороди, медалі та валізу з доларами США.

Згодом шахрай надіслав повідомлення про необхідність оплати за доставлення, і жінка перекинула майже 2 мільйони гривень на п'ять різних рахунків українських банків.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася до поліції, де розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають бути обережними з "залицяльниками" в інтернеті та не перераховувати гроші невідомим особам. Ось кілька порад, щоб уникнути шахрайства:

  • Не довіряйте віртуальному залицяльнику, який повідомляє про купівлю подарунків або дорогоцінних речей, але просить оплатити мито.
  • Ігноруйте запити на листування від незнайомців та у жодному разі не перераховуйте гроші.
  • Ретельно перевіряйте інформацію і не довіряйте кожному слову віртуального знайомого, щоб захистити свої фінанси від шахраїв.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, за інформацією слідства, причетний до шахрайства. Зловмисник ошукав військових, їхніх дружин та волонтерів на суму близько 600 тисяч гривень.

Як повідомляв OBOZ.UA, правоохоронці Києва викрили чоловіка, який, перебуваючи під вартою у Лук’янівському СІЗО, ошукав військовослужбовця. Зловмисник, за інформацією слідства, зняв із картки захисника України понад 20 тисяч гривень.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader