Росія тримає у Чорному морі один корабель: у Силах оборони оцінили рівень ракетної загрози
Росія тримає у Чорному морі один корабель: у Силах оборони оцінили рівень ракетної загрози

Росія тримає у Чорному морі один корабель: у Силах оборони оцінили рівень ракетної загрози

Країна-агресор Росія продовжує виводити в Чорне й Середземне моря кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр", що становлять загрозу обстрілів. Наразі там перебуває два такі ворожі ракетоносії.

Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ. Інформація була зібрана станом на 06:00 вівторка, 13 серпня.

"В Чорному морі один ворожий корабель, який є носієм "Калібрів", загальним залпом до чотирьох ракет", – попередили військові.

Зазначається, що в Азовському морі такі кораблі були відсутні. А в Середземне окупанти вивели два свої кораблі. З них один носій "калібрів" загальним залпом теж до чотирьох ракет.

Крім цього, протягом доби в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили п’ять кораблів до Чорного моря (три продовжили рух у напрямку протоки Босфор), а також 10 суден до Азовскього моря (з них три рухалися з Босфору).

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", – підкреслили у Силах оборони.

Зауважимо, що російська крилата ракета "Калібр", випущена з моря, може подолати 2500 кілометрів, а тому вона небезпечна фактично для всієї території України.

Як повідомляв OBOZ.UA, 3 серпня в Генштабі ЗСУ підтвердили ураження й затоплення російського підводного човна "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму. Тоді ж підрозділи ракетних військ у співпраці з підрозділами ВМС ЗСУ суттєво пошкодили чотири ворожі пускові установки ЗРК "Тріумф".

За даними британської розвідки, затоплення цієї субмарини навряд чи вплине на можливість окупантів здійснювати дальні удари по Україні з моря. Однак це підкреслює зростання ризиків для РФ на захопленому українському півострові та, найімовірніше, змусить її переглянути будь-які плани щодо передислокації значних морських сил назад.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader