Джокери рятують матч, але киянам потрібно вчитися реалізації. Тактичний огляд матчу ЛЧ "Рейнджерс" – "Динамо"
Джокери рятують матч, але киянам потрібно вчитися реалізації. Тактичний огляд матчу ЛЧ "Рейнджерс" – "Динамо"

Джокери рятують матч, але киянам потрібно вчитися реалізації. Тактичний огляд матчу ЛЧ "Рейнджерс" – "Динамо"

Учора "Динамо" провело найскладніший наразі матч Ліги Чемпіонів - на полі суперника за кілька хвилин кияни розібралися із "Рейнджерс". У більшості наша команда реалізувала вбивчі моменти джокерами та принесла Караваєву черговий асист. Але сама зустріч вкотре піднімає питання до концентрації. OBOZ.UA - про головний матч вівторка та рішення, які допомогли здобути таку важливу путівку до плей-оф.

Стартові склади

"Динамо": Бущан, Попов, Бражко, Ярмоленко, Шапаренко, Ванат, Караваєв, Кабаєв, Буяльський, Михавко, Дубінчак.

"Рейнджерс": Батленд, Таверньє, Суттар, Проппер, Рідван, Діоманде, Баррон, Лоуренс, Маккосленд, Жефте, Дессерс.

Перший тайм. 45 хвилин суцільної напруги

Шотландці зробили ставку на агресивний пресинг правого флангу, там постійно намагалися продавити через Маккосленда. Вінгер шукав Дессера чи Джефте в карному, також тиснув на Дубінчака й Михавка. І треба визнати, що цей тиск був дуже гарно організований, адже у стартові хвилини "Динамо" хаотично намагалося відвести м’яч від власних воріт. На свої атаки перший пас ішов на Шапаренка, хоч далі частенько доводилося повертати на Попова чи навіть Бущана.

Джокери рятують матч, але киянам потрібно вчитися реалізації. Тактичний огляд матчу ЛЧ "Рейнджерс" – "Динамо"

Вийти вперед було складно: "Рейнджерс" компактно ставали в оборонні редути та блокували просування м’яча вперед. Головним місцем активності з обох сторін весь перший тайм був лівий фланг: під наші атаки туди приходив Ванат і перебудовувалися 4 захисники господарів, а під наш захист туди ж опускався Кабаєв.

Імпульсивність заважала атакам біло-синіх. Караваєв, Ванат, Дубінчак - кожен мав у першому таймі класну позицію, з якої на емоціях потужно прострілював замість короткого пасу на ближнього. Це можна легко пояснити: дуже зрідка вдавалося доходити до чужого карного. Натомість, атаки суперника ставали більш затяжними, доводилося масовано відбиватися. "Динамо" не ставало у глибокий блок, але переважно формувало 4-1-4-1, де Бражко мав контролювати Лоуренса.

Перший тайм вийшов нервово-напруженим. Кияни припустилися кількох помилок, де рятувала тільки відчайдушна гра Попова чи вже сам Бущан закривав собою ворота. "Рейнджерс" методично навантажували наш правий фланг і зону Дубінчака, щоб через неї реалізувати один із численних прострілів Маккосленда. Позитивом першого тайму були дві жовті для суперника, на які його гравці присіли самостійно через фоли. Шовковського в роздягальні чекала довга розмова.

Другий тайм. Ціна перемоги - вчасні та влучні заміни

Здавалося, що другий тайм піде за тією ж схемою, що і на початку гри, але тут Жефте вирішив розширити своє тіло в повітрі та ліктем влетів в обличчя Караваєву. Судді такі фокуси не сподобалися - друга жовта і до побачення. Той самий гандикап жовтих карток одразу дав свої плоди.

Джокери рятують матч, але киянам потрібно вчитися реалізації. Тактичний огляд матчу ЛЧ "Рейнджерс" – "Динамо"

Тренер "Рейнджерс" Клеман розраховував на інший старт. Заміна надактивного Маккосленда мала на меті продовження тиску через правий фланг, але видалення змусило почати раптову перебудову. І поки все це відбувалося, кияни марнували шанс за шансем. Найкращий був у Караваєва, котрий вирвався на простір, готував власний удар, але перетримав і пробив відверто мимо.

У суперників відмінно працював другий темп, навіть у меншості вони змушували "Динамо" притискатися до воріт, хоча очікувався зовсім інший розвиток подій. Діоманде сміливо крутив захисників, а Дессер на підборі чекав на повторний розвиток атаки. Треба було терміново відводити активну зону від власного карного, тому тренер киян знімає Ярмоленка - логічне рішення із Волошиним на посилення швидкісних якостей, найслабшу частину "Рейнджерс" при позиційній обороні.

Перший удар у ствір від Михавка розблокував таку потрібну злість - і далі понеслося. Шовковський 100% вгадав із джокерами, що подарувало нам ударну гольову п’ятихвилинку. Спочатку Пихальонок реалізував свою головну зброю - удар здалеку; м’яч із нового асисту Караваєва зайшов точнісінько в нижній кут. А потім зв’язка Шапаренка зі свіжим Волошиним видала красивезну комбінацію. Динамівці відчули втому суперника і зловили кураж, а також відшукали його слабкі зони у середній лінії. У додатковий час команди просто догравали.

0:2 - у гостях "Динамо" перемагає "Рейнджерс" і проходить у вирішальний раунд плей-оф, де на киян чекає австрійський "Зальцбург". Українцям вдалося зіграти через нових футболістів, але впродовж гри кілька разів проскочили проблеми реалізації та втрати концентрації в обороні, які тягнуться в ЛЧ ще із "Партизана"! Шовковському лише за один тиждень слід посилити цю складову своєї команди. В останньому етапі кваліфікації немає права припускатися тих же помилок, там чекає занадто грізний клуб.

Джерело матеріала
loader
loader