Організував трансфер ухилянта до Європи: на Львівщині затримали прикордонника. Фото
Організував трансфер ухилянта до Європи: на Львівщині затримали прикордонника. Фото

Організував трансфер ухилянта до Європи: на Львівщині затримали прикордонника. Фото

На Львівщині затримали прикордонника, який організував незаконний виїзд ухилянта до Європи. За свою послугу він вимагав 21 000 євро.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора. За даними слідства, 21-річний фігурант запропонував військовозобов’язаному організувати для нього перетин кордону, незважаючи на обмеження під час воєнного стану.

Деталі схеми він не розкрив, але дав вказівку "клієнту" з’явитися у визначений час у прикордонному населеному пункті на Закарпатті та чекати подальших інструкцій.

Його було затримано після отримання всієї суми хабаря у вигляді 21 000 євро, відповідно до ст. 208 КПК України.

Під процесуальним керівництвом Львівської спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону викладачу навчального центру Державної прикордонної служби України висунули підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Наразі прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області прикордонники викрили подружжя, яке незаконно перевозило за кордон чоловіків призовного віку. Дві машини з ухилянтами – легковики Mercedes та Hyundai – зупинили оперативники Подільського та Одеського загонів.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Одеській області водій фури намагався перевезти до Молдови за один раз 48 військовозобов'язаних чоловіків. Порушників зупинили за 3 км від кордону з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою 6 серпня.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader