У турецькому парламенті сталася бійка, є постраждалі – фото, відео
У турецькому парламенті сталася бійка, є постраждалі – фото, відео

У турецькому парламенті сталася бійка, є постраждалі – фото, відео

У п’ятницю, 16 серпня, між турецькими депутатами спалахнула бійка під час дебатів через статус ув’язненого опозиціонера. Його обрали у парламент, і на запит опозиції було скликано позачергову сесію, щоб визначити, чи можна вважати депутатом людину у в’язниці.

Як повідомляють турецькі масмедіа, бійка почалась після того, як депутат Ахмет Сік від Робітничої партії Туреччини виголосив промову. У цей час на нього накинувся з кулаками Алпай Озалан, депутат від правлячої партії Ердогана. Після цього спалахнула бійка, в якій прийняли участь навіть жінки.

Зазначається, що бійка тривала приблизно три хвилини, після чого у засіданні парламенту оголосили перерву на 45 хвилин. У цей час у залу засідань зайшли правоохоронці, які змили з підлоги сліди крові. Турецькі ЗМІ стверджують, що у бійці постраждали депутати, проте жодного з них не названо.

Після першої перерви було оголошено другу, третю і так далі – всього п’ять. Після чого спікер оголосив: запит опозиції відхилено,нової сесії щодо статусу ув’язненого опозиціонера не буде, а депутатам Ахмету Сіку і Алпаю Озалану винесено догану.

Позачергову сесію скликали для обговорення справи Джана Аталая. Він був обраний із в’язниці депутатом від Робітничої партії Туреччини на торішніх виборах.

У турецькому парламенті сталася бійка, є постраждалі – фото, відео

"Я не збираюся пояснювати вам законодавство цієї країні. Не дивно, що ви називаєте Аталая терористом. Найбільша терористична організація цієї країни – це ті, хто розвалив державу за допомогою династійної мафії. Вони найбільші терористи і вони зараз сидять у цих рядах, тут", –. саме після цих слів Ахмета Сіка і почалась бійка.

Джана Аталая минулого року засудили до 18 років ув’язнення за участь в антиурядових протестах у 2013 році. Обрання Аталай теоретично надає йому імунітет від судового переслідування і повинно призвести до звільнення з з в’язниці.

Наразі про статус Аталая сперечаються Конституційний суд з судами нижчих інстанцій: перший заявив, що рішення про позбавлення його депутатського статусу є недійсним, другі цю заяву ігнорують.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая оголосив про зміни в правилах перетину кордону, які влада країни готується впровадити задля безпеки. Нововведення передбачатимуть зняття відбитків пальців у всіх, хто вʼїжджає в країну, та чипування деяких документів.

Також у цій курортній країні вигадали геніальне рішення, як не втратити прибутки від туристів у рекордну спеку.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader