Аналітик розповів, чому окупанти не знижуватимуть тиск на Покровському напрямку
Аналітик розповів, чому окупанти не знижуватимуть тиск на Покровському напрямку

Аналітик розповів, чому окупанти не знижуватимуть тиск на Покровському напрямку

Незалежно від проведення операції Збройними силами України на території Російської Федерації, темпи подальшого просування російських окупантів на Покровському і Торецькому напрямках у Донецькій області істотно не змінилися.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Він зауважив, що Покровський напрямок є пріоритетним для російських загарбників.

"З військового погляду для росіян це, відповідно, можливість блокування важливих локацій ЗСУ — траси Т0504 і дві інші, якими вони здійснюють ротацію особового складу, підвезення БК і вивезення поранених", — сказав аналітик.

Крім того, за словами Снєгирьова, є ще дуже важлива економічна складова.

"Покровський район — це родовище коксівного вугілля. Це останній район покладів ресурсу, контрольований Збройними силами України. Без коксівного вугілля українська металургія матиме серйозні проблеми. Особливо з урахуванням того, що логістика постачання імпортного коксівного вугілля через українські порти дуже ускладнена", — зазначив спікер.

Він вважає, що на Покровському напрямку російські окупанти продовжуватимуть тиск на позиції Сил оборони незалежно від ситуації в Курській області.

"Окупанти не будуть знижувати тиск на цьому напрямку. У цьому також є політична складова. Це заявлений раніше Кремлем вихід на адміністративні кордони Донецької області. Це, найімовірніше, хочуть подати російському обивателю як певні успіхи так званої “спеціальної військової операції", — доповнив аналітик.

Наразі, каже Снєгирьов, відстань від передових позицій російських окупантів до Покровська — близько 10 кілометрів. На Торецькому напрямку, за його словами, запеклі бої точаться вже безпосередньо поблизу населеного пункту.

"Крім цього, на жаль, є певні тактичні успіхи російських окупантів і в районі населеного пункту Нью-Йорк. Взято під контроль окупантами фенольний завод, триває тиск на позиції ЗСУ. На даний момент Сили оборони контролюють близько 20% території цього селища", — резюмував експерт.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader