Знищення мостів у Курській області: Defense Express прогнозує повторення херсонського сценарію
Знищення мостів у Курській області: Defense Express прогнозує повторення херсонського сценарію

Знищення мостів у Курській області: Defense Express прогнозує повторення херсонського сценарію

Валерій Рябих вважає, що ЗС РФ втратять можливість забезпечувати логістику тих військ, які ведуть оборону на цьому напрямку.

Удари Сил оборони по мостах через річку Сейм у Курській області можуть суттєво вплинути на логістичні можливості російських військ. Можливі наслідки руйнування переправ оцінив військовий експерт і директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, якщо підтвердиться знищення уже третього моста у районі населеного пункту Каріж, то це фактично замкне оперативне оточення для російських військ. Раніше Сили оборони зруйнували мости в районах Глушкового та Званого, а тепер, зі знищенням цього мосту, ЗС РФ в цьому регіоні втратять останню надійну транспортну артерію для забезпечення своєї оборони.

Знищені мости через річку Сейм у Курській області
Фото: Шрайк Ньюс / Telegram

Рябих також зазначив, що у разі втрати третього мосту, російські сили можуть опинитися в ситуації, аналогічній тій, що була в Херсонській області, коли вони змушені були відступати за Дніпро.

"Цей район обмежений з двох сторін річкою Сейм, з третьої сторони — державним кордоном, де тримають варту наші прикордонники і, з четвертої сторони — це саме зі сходу з успіхами наших військ в районі Снагості і Комарівки закриває цей район. І тут виникає ситуація, коли противник вимушений буде приймати для себе нелегке рішення і поступово робити те саме, що він робив у Херсонській області, коли був вимушений відійти за Дніпро. І тут така сама ситуація для противника складається. Цей район має площу близько 700 кілометрів, який вже наші сили контролюють дистанційно", — пояснив військовий експерт.

Нагадаємо, вранці 19 серпня російські військові блогери повідомляли, що вночі ЗСУ підірвали третій і останній міст через річку Сейм у Курській області. Україна цю інформацію поки офіційно не підтверджувала.

18 серпня Повітряні сили ЗСУ показали кадри знищення мосту через цю ж річку. Микола Олещук не уточнив населений пункт, але, ймовірно, йдеться про міст у селі Зване Глушківського району. Перед тим, 16 серпня, ЗСУ зруйнували міст у Глушковому.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader