Знищення ППО в Криму: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація для ЗСУ
Знищення ППО в Криму: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація для ЗСУ

Знищення ППО в Криму: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація для ЗСУ

Нещодавно повідомлялося про удар по місцю дислокації ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С1" у тимчасово окупованому Криму.

Цей удар є елементом системної роботи ЗСУ і свідчить про те, що ми вже орієнтовані на нанесення ударів по комплексам малого радіусі дії. Про це військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів в інтервʼю Ангеліні Пичик.

"На території тимчасово окупованого півострова Крим багатоешелонованої ППО вже не існує, вона була знищена станом на сьогодні, повноцінного малого, середнього та великого радіусу дії ешелонів, які б повністю закривали повітряний простір Криму немає, воно відсутнє. І зараз, після того, як був проведений процес вибиття великого радіусу дії ешелону, тобто це комплекси С-400, С-300, РЛС до них, розпочався і процес, як ми бачимо, поступового покрокового вибиття і інших ешелонів", – заявив Олександр Коваленко.

На думку експерта, скоро ми також побачимо повідомлення про нанесення ударів по місцям розташування ЗРК "Бук", "Тор-М2" і т.п., тобто поступово починаємо знищувати саме цього типу техніку, щоб повітряний простір над Кримом перетворився на одну велику білу пляму, над якою можна було б спокійно оперувати різним засобом ураження.

"Тобто я не кажу зараз, що там будуть літати F-16 і наносити удари по російським об'єктам, ні, я не про це, я про інше, я про застосування ширшої компоненти засобів ураження, бо переважно з квітня наносилися удари по Криму балістичними ракетами ATACMS, які дуже важко перехопити, а з іншого боку є ракети Storm Shadow/SCALP-EG, в перспективі це може бути AGM-158 JASSM і інші. Отже, саме для того, щоб вони більш ефективно працювали, треба повністю підчистити малий та середній ешелони засобів протиповітряної оборони", – додав Олександр Коваленко

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт дав прогноз до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це позначиться на фронті.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader