Українська легкоатлетка Наталія Легонькова попалася на допінгу
Українська легкоатлетка Наталія Легонькова попалася на допінгу

Українська легкоатлетка Наталія Легонькова попалася на допінгу

Українську легкоатлетку Наталію Легонькову тимчасово дискваліфікували через порушення антидопінгових правил. Про це повідомили у незалежній організації Athletics Integrity Unit (AIU).

Як зазначили в організації, яка відповідає за боротьбу з порушеннями у легкій атлетиці, дискваліфікація спортсменки, яка спеціалізується на марафонських забігах, набула чинності з 21 серпня цього року. На який термін усунули спортсменку – не уточнюється. У повідомленні йдеться, що в аналізі допінг-проби 41-річної Легонькової було виявлено заборонений препарат еритропоетин.

Йдеться про бігання з міста Бережани Тернопільської області Наталі Легонькової, яка виграла у 2016 році знаменитий марафон у Лос-Анджелесі. Наша спортсменка фінішувала через 2 години 30 хвилин та 41 секунду, що стало її особистим рекордом. У тому ж році спортсменка взяла участь в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро, де посіла 87-е місце у марафонській дисципліні.

  • 16 серпня українського біатлоніста Сергія Теленя дискваліфікували на чотири роки за порушення антидопінгових правил. 26-річний спортсмен не зможе брати участь у змаганнях до квітня 2028 року.
  • 1 серпня італійська боксерка відмовилася проводити бій із представницею Алжиру на Олімпіаді в Парижі, яка є трансгендерною людиною.
Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader
loader