Що буде в разі захоплення росіянами Покровська: що це означатиме для ЗСУ
Що буде в разі захоплення росіянами Покровська: що це означатиме для ЗСУ

Що буде в разі захоплення росіянами Покровська: що це означатиме для ЗСУ

Російські військові продовжують штурмові чи наступальні дії на фронті. За словами офіцера секції планування бригади "Рубіж" Дмитра Кожубенка, це відбувається іноді більшими, а іноді меншими підрозділами.

Якщо Збройні сили Російської Федерації захоплять Покровськ у Донецькій області, то для Лимано-Бахмутського напрямку це означатиме втрату ще одного важливого логістичного маршруту. Про це повідомив офіцер секції планування бригади "Рубіж" майор НГУ Дмитро Кожубенко в ефірі "Еспресо".

"Для нашого (Лимано-Бахмутського напрямку. — Ред.) захоплення росіянами Покровська означає втрату ще одного важливого логістичного маршруту. Для України в цілому це також буде втрата ще одного великого міста, на жаль", — сказав Дмитро Кожубенко.

Крім цього, він зазначив, що ворог не перекинув резерви з Лимано-Бахмутського напрямку до Курської області (Росія). Так, на фронті противник продовжує штурмові або наступальні дії. Зокрема, іноді більшими, а іноді меншими підрозділами. В результаті бійці не спостерігають значного зменшення ворожої активності.

"Немає інформації про те, що противник перекидає свої сили з нашого напрямку", — наголосив військовослужбовець.

Ситуація в районі Покровська

Нагадаємо, 22 серпня у ЗМІ повідомили, що російські військові хочуть захопити Покровськ Донецької області. Зокрема, для окупантів населений пункт є стратегічною ціллю, а саме плацдармом для наступу на Дніпро та Запоріжжя.

Того ж дня лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розповів, що на Покровському напрямку тривали бої за Гродівку та Новогродівку. Він наголосив, що Силам оборони вдалося трішки збити темп противника.

Теги за темою
Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader