Українцям подобається: цей японський автомобіль не можна купувати на вторинці
Українцям подобається: цей японський автомобіль не можна купувати на вторинці

Українцям подобається: цей японський автомобіль не можна купувати на вторинці

Українцям, які шукають недорогий спортивний автомобіль із яскравим дизайном, дуже подобається Mazda RX-8. На вторинному ринку багато пропозицій за хорошими цінами. Але цей японський автомобіль не можна купувати.

На ринку вживана Mazda RX-8 давно зрівнялася із бюджетними моделями. Стильний спортивний автомобіль за ціною малогабаритного седана – що може піти не так? OBOZ.UA розповідає про причини, через які у цьому класі варто звернути увагу на інші моделі.

Професійні механіки нарікають на Mazda RX-8 із пробігом. При цьому до нових екземплярів (модель виробляли у період 2003-2012 років) питань щодо надійності не було. Вся справа в конструкції, недоліки якої виявили себе згодом.

Mazda RX-8

Двигун Mazda RX-8 – найслабша сторона машини. Ресурс агрегату становить приблизно 100 000 км. Після цього пробігу двигун, швидше за все, доведеться замінити.

Роторні двигуни ніколи не відрізнялися надійністю та довгим ресурсом. Але в японській компанії оцінили потенціал такого типу силової установки, модернізували схему мотора і запропонували покупцям компактний і потужний мотор, який справляється зі своїм завданням у спортивній машині.

Спочатку перші покупці лаяли підвищену витрату палива, проте на це заплющували очі завдяки динамічним характеристикам. А потім довелося масово звертатися до майстерень. Заміна двигуна дуже дорога. Тому краще звернути увагу на інший спорткар - наприклад, Mazda MX-5.

OBOZ.UA вже розповідав про нову стильну та недорогу модель Mazda.

Джерело матеріала