Інженери Юрія Голика протестували прототип перехоплювача для ворожих безпілотників
Інженери Юрія Голика протестували прототип перехоплювача для ворожих безпілотників

Інженери Юрія Голика протестували прототип перехоплювача для ворожих безпілотників

Швидкий, "гострозорий" та невразливий для засобів РЕБ – таким спроєктували українські інженери новий літак, який буде перехоплювати у повітрі російські цілі. Над розробкою команда виробників, яку разом з партнерами зібрав підприємець і волонтер Юрій Голик, працює два тижні. І вже встигла випробувати перший прототип – відео тестувань оприлюднив Юрій Голик.

Головна мета тестів – підтвердження розрахунків. Загалом польоти відбулись успішно, і літак попередньо довів свої льотні характеристики. Розробники "заклали" в нього крейсерську швидкість до 150 км/год, швидкість завалювання в 35 км/год. Максимум, на який здатний новий безпілотник, – до 200 км/год.

Перехоплювач матиме захищену лінію управління, як і в усіх останніх моделях дронів STING. Основа такого імунітету до засобів РЕБ – технологія псевдовипадкової зміни частоти, яка дозволяє безпілотникам оминати "глушилки" і без перешкод виконувати свою місію.

Відеокомпоненти перехоплювача працюватимуть в "цифрі". В майбутньому інженери планують розробити версію типу камікадзе "земля-земля". Там буде аналогова камера.

"Попереду ще багато тестів, але сьогодні ми підтвердили деякі свої розрахунки. Отже, все йде за планом і сподіваємося, що незабаром прототип стане повноцінною моделлю, готовою до серійного виробництва", — розповів про подальші етапи роботи над дроном Юрій Голик.

Трохи раніше команда виробників створила ще один безпілотник з функцією нищення повітряних цілей -STING Sky Hunter. Він має формат коптера. Зенітникам 93 окремої бригади вже відправили пробну партію таких дронів, які мають вичищати повітряний простір від літаків-розвідників окупантів.

Джерело матеріала
loader
loader